Steun

Bedrijven en organisaties

Stichting Opwekking organiseert in 2023 voor de 53ste keer een Pinksterconferentie. Deze conferentie is uitgegroeid tot het grootste christelijke evenement in Nederland. Vier dagen lang komen duizenden christenen – jong en oud – uit de breedte van de kerk naar het terrein in Biddinghuizen om samen Pinksteren te vieren. Daarnaast kijken duizenden mensen mee via livestream en onlineprogramma’s op een speciaal ‘digitaal Pinksterconferentieterrein’.

Er is een ruim en afwisselend programma-aanbod, met samenkomsten, seminars, workshops en veel muziek. Op de MissionBoulevard, MissionExpo en MissionPlaza presenteren zich ieder jaar meer dan 150 organisaties, van zendingsorganisaties tot zorgverleners, Bijbelscholen, en tal van anderen. Het is dé plek om kennis te maken met organisaties die vol passie aan het werk zijn in Gods koninkrijk. 

Impact en bereik

Onder andere door de Pinksterconferentie draagt Stichting Opwekking al meer dan 60 jaar bij aan eenheid in de kerk van Nederland. We bieden een plek waar mensen samen Pinksteren vieren en vervuld van de Heilige Geest weer hun plek kunnen innemen in hun gezin, kerk en samenleving.

Opwekking is een ‘club’ van handen uit de mouwen en daarom nodigen we mensen uit om mee te bouwen en om hun plek in te nemen in het koninkrijk. Over de impact van de Pinksterconferentie horen we vaak terug tijdens doopdiensten in het land: ‘het begon bij Opwekking’, wordt dan vaak gezegd.

We ervaren het als een voorrecht en een verantwoordelijkheid om die plek te blijven zijn voor iedereen in ons land en zelfs daarbuiten.

Bereik in cijfers: 

Bezoekersaantallen op locatie: tussen 55.000 en 60.000 
Bezoekersaantallen digitale conferentie 2021: 300.000 
Aantal vrijwilligers: 2500 

Meebewegen en innoveren

In ons ruim 60-jarig bestaan zijn we niet stil blijven staan. In de groei van de Pinksterconferentie van een paar honderd naar meer dan 60 duizend bezoekers was meebewegen en innoveren steeds opnieuw noodzakelijk. Zo ook de afgelopen jaren met de digitale Pinksterconferentie. Nadat in 2020 duidelijk werd dat de conferentie vanwege corona niet door kon gaan, is in drie maanden tijd in samenwerking met de EO, PKN en mediapartners als Groot Nieuws Radio en Family7 een digitale conferentie ontwikkeld. In diezelfde lijn bouwden we vorig jaar een eigen platform en bereikten we maar liefst 300.000 mensen in 95 landen.

Daarnaast ontwikkelden we de ‘lokale pinkstervuurtjes’: kleinschalige en lokale mini-conferenties waar mensen in groepen, in de kerk of op een camping de Pinksterconferentie kunnen volgen. Ook in deze nieuwe fase blijven we de verschillende sporen naast elkaar ontwikkelen. Achter de schermen werken we aan een platform waar alle inhoud van de afgelopen jaren (samenkomsten, preken en seminars) digitaal beschikbaar en toegankelijk blijft. 

Doe mee, stap in

Heb jij visie voor wat Opwekking doet en deel je ons verlangen om mensen bij elkaar te brengen om aangeraakt te worden door Jezus? Bouw dan met ons mee aan de Pinksterconferentie! Je kunt dit doen door een gift of ons te sponsoren, door ons te helpen met producten of diensten – denk bijvoorbeeld aan een warmwaterboiler voor de Snacktent, rijplaten of brood voor de medewerkers – of garant te staan voor een bepaald bedrag.

Heb je vragen of wil je meer weten? We horen graag van je! Neem contact op met Carlino Bus, operationeel directeur via 06-37550304 of carlino.bus@opwekking.nl.

Bouw mee

De Pinksterconferentie is van, voor én door ons allemaal. Jouw steun is daarbij onmisbaar! Ontdek hoe jij mee kunt bouwen. 

Blijf op de hoogte

Bekijk het laatste nieuws of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Over ons    Colofon    Voorwaarden    ANBI    Privacy    Cookies    Disclaimer

Copyright © St. Opwekking    Alle rechten voorbehouden    Website door Aaron Media