Steun

Bedrijven en organisaties

Stichting Opwekking organiseert dit jaar voor de 52ste keer een Pinksterconferentie. Deze conferentie is uitgegroeid tot het grootste christelijke evenement in Nederland. Vier dagen lang komen duizenden christenen – jong en oud – uit de breedte van de kerk naar het terrein in Biddinghuizen om samen Pinksteren te vieren. Daarnaast kijken duizenden mensen mee via livestream en onlineprogramma’s op een speciaal ‘digitaal Pinksterconferentieterrein’.

Er is een ruim en afwisselend programma-aanbod, met samenkomsten, seminars, workshops en veel muziek. Op de MissionBoulevard, MissionExpo en MissionPlaza presenteren zich ieder jaar meer dan 150 organisaties, van zendingsorganisaties tot zorgverleners, Bijbelscholen, en tal van anderen. Het is dé plek om kennis te maken met organisaties die vol passie aan het werk zijn in Gods koninkrijk. 

Impact en bereik

Onder andere door de Pinksterconferentie draagt Stichting Opwekking al meer dan 60 jaar bij aan eenheid in de kerk van Nederland. We bieden een plek waar mensen samen Pinksteren vieren en vervuld van de Heilige Geest weer hun plek kunnen innemen in hun gezin, kerk en samenleving.

Opwekking is een ‘club’ van handen uit de mouwen en daarom nodigen we mensen uit om mee te bouwen en om hun plek in te nemen in het koninkrijk. Over de impact van de Pinksterconferentie horen we vaak terug tijdens doopdiensten in het land: ‘het begon bij Opwekking’, wordt dan vaak gezegd.

We ervaren het als een voorrecht en een verantwoordelijkheid om die plek te blijven zijn voor iedereen in ons land en zelfs daarbuiten.

Bereik in cijfers: 

Bezoekersaantallen op locatie: tussen 55.000 en 60.000 
Bezoekersaantallen digitale conferentie 2021: 300.000 
Aantal vrijwilligers: 2500 

Meebewegen en innoveren

In ons 60-jarig bestaan zijn we niet stil blijven staan. In de groei van de Pinksterconferentie van een paar honderd naar meer dan 50 duizend bezoekers was meebewegen en innoveren steeds opnieuw noodzakelijk. Zo ook de afgelopen jaren met de digitale Pinksterconferentie. Nadat in 2020 duidelijk werd dat de conferentie vanwege corona niet door kon gaan, is in drie maanden tijd in samenwerking met de EO, PKN en mediapartners als Groot Nieuws Radio en Family7 een digitale conferentie ontwikkeld. In diezelfde lijn bouwden we vorig jaar een eigen platform en bereikten we maar liefst 300.000 mensen in 95 landen.

Daarnaast ontwikkelden we de ‘lokale pinkstervuurtjes’: kleinschalige en lokale mini-conferenties waar mensen in groepen, in de kerk of op een camping de Pinksterconferentie kunnen volgen. Ook in deze nieuwe fase blijven we de verschillende sporen naast elkaar ontwikkelen. Achter de schermen werken we aan een platform waar alle inhoud van de afgelopen jaren (samenkomsten, preken en seminars) digitaal beschikbaar en toegankelijk blijft. 

We staan voor een flinke financiële uitdaging!

Innovatie, ontwikkeling en de postcoronatijd stellen ons voor een flinke financiële uitdaging!

Doordat de evenementensector twee jaar heeft stilgelegen, zijn de kosten voor huur en verhuur met gemiddeld 20 procent gestegen. Ook de huur van het terrein van Walibi loopt contractueel jaarlijks op. Daarnaast hebben we te maken met nieuwe en strengere wet- en regelgeving vanuit de overheid die ook leiden tot kostenstijging.

De Pinksterconferentie wordt ieder jaar gefinancierd uit de opbrengsten van kampeerders, en de exploitatie op het terrein. Een substantieel deel wordt ieder jaar betaald uit giften opgehaald tijdens collectes op de Pinksterconferentie. Door de genoemde ontwikkelingen kan het deel dat uit giften betaald moet worden dit jaar oplopen tot wel € 1,6 miljoen. De druk van dit bedrag willen we niet meer alleen tijdens de Pinksterconferentie neerleggen en daarom starten we een campagne.

We zijn ervan overtuigd dat de Pinksterconferentie voor iedereen toegankelijk – en dus betaalbaar – moet blijven. Daarom is een omslag naar andere vormen van financiering noodzakelijk, en is de betrokkenheid en ondersteuning vanuit het bedrijfsleven onmisbaar.

We zoeken bedrijven en organisaties die de Pinksterconferentie en het werk van Opwekking een warm hart toedragen en mee willen bouwen aan deze bijzondere plek. Dat kan bijvoorbeeld door middel van giften, sponsoring of door een garantstelling te doen.

Doe mee, stap in

Heb jij visie voor wat Opwekking doet en deel je ons verlangen om mensen bij elkaar te brengen om aangeraakt te worden door Jezus? Bouw dan met ons mee aan de Pinksterconferentie! Je kunt dit doen door een gift of door te sponsoren, ons te helpen met producten of diensten, of garant te staan voor een bepaald bedrag.

Heb je vragen of wil je meer weten? We horen graag van je! Neem contact op met Carlino Bus, operationeel directeur via 06-37550304 of carlino.bus@opwekking.nl.

Sponsorprogramma

Bij sponsoring vanaf € 5.000,- bieden we je graag de mogelijkheid van een presentatie in je bedrijf of organisatie. En daarnaast vind je het wellicht leuk om ons te ontmoeten en een kijkje te nemen achter de schermen tijdens de opbouw van de Pinksterconferentie. Je bent van harte welkom op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen op donderdag 30 mei, 12.00 uur. Dan kun je met eigen ogen zien hoe we met onze honderden vrijwilligers samen aan het bouwen zijn, en tegelijkertijd andere sponsoren ontmoeten.

Naast deze contactmomenten willen we jouw bedrijf of organisatie zichtbaar maken op het terrein tijdens de Pinksterconferentie. Dit kan onder andere door middel van een banner en vermelding op de sponsorpagina op onze website.

Als sponsor ben je ook welkom als onze gast tijdens de jaarlijkse Global Leadership Summit, een leiderschapsconferentie die we in samenwerking met het Global Leadership Network in Amerika organiseren. We geloven dat ‘iedereen wint als een leider zich ontwikkelt’. Meer informatie over de GLS vind je op www.glsnederland.nl.

Bouw mee

De Pinksterconferentie is van, voor én door ons allemaal. Jouw steun is daarbij onmisbaar! Ontdek hoe jij mee kunt bouwen. 

Blijf op de hoogte

Bekijk het laatste nieuws of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Over ons    Colofon    Voorwaarden    ANBI    Privacy    Cookies    Disclaimer

Copyright © St. Opwekking    Alle rechten voorbehouden    Website door Aaron Media