Skip to main content

Praktisch

Meewerken

Help mee om de Pinksterconferentie tot een onvergetelijk evenement te maken voor jong en oud! We zoeken vrijwilligers die samen met ons de handen uit de mouwen willen steken. Er zijn mensen nodig voor, tijdens en na de conferentie voor uiteenlopende taken, van zwaar werk tot werkzaamheden die wat minder van je kracht vragen. Het is soms hard werken, maar het is ook genieten om met elkaar op te trekken en de klus te klaren!

Meewerken

Wat houdt meewerken in de pre-werkweek in?

Tijdens de pre-werkweek (10 & 11 mei) zetten we de grote tenten op. Voor deze zware klus hebben wij veel extra hulp nodig. Maak er een gemeenteactiviteit van en kom met alle mannen en sterke vrouwen van je gemeente een dagje hard werken! ‘s Morgens om 08.00 uur verzamelen we op het conferentieterrein. Neem een lekker lunchpakketje mee; wij zorgen voor koffie en soep. Tussen 16.00 en 17.00 uur zit de dag erop en ga je weer naar huis. (Er wordt alleen gekampeerd door enkele teams die de komst van medewerkers moeten voorbereiden.) Als je met een groep komt, mag je in plaats van het aanmeldingsformulier in te vullen ook een e-mail sturen naar registratie@opwekking.nl. Vermeld daarin welke dag je komt en met hoeveel mannen en/of vrouwen.

Wat houdt meewerken in de werkweek in?

De werkweek begint op maandag 13 mei en duurt tot en met donderdag 16 mei. Gedurende deze week wordt het conferentieterrein klaargemaakt voor de komst van alle bezoekers. Denk hierbij aan het inrichten van alle tenten, het klaarmaken van de kampeervelden en het inrichten van de infrastructuur.

Je kunt je aanmelden via de vacaturepagina. Er is keuze uit een breed scala aan taken, uit wel of niet fysiek werk en uit zowel specifieke als meer algemene werkzaamheden. Als je al eerder hebt meegewerkt en je hebt voorkeur voor hetzelfde team, dan is het mogelijk om dat betreffende team in JOS te kiezen.

Wat houdt meewerken tijdens de conferentie in?

Tijdens de conferentie komt alles samen! Om te zorgen dat het evenement een succes wordt zijn er ontzettend veel handen nodig, op allerlei verschillende plekken. Hierbij zoeken we mensen die meerdere, volledige dagen mee willen helpen (fulltime medewerkers) en mensen die kleinere, losse taken willen vervullen (vrijwilligers).

Als fulltime medewerker werk je tijdens de conferentie minimaal 3 dagen voor minimaal 8 uur per dag mee. Als vrijwilliger werk je tijdens het pinksterweekend in shifts van 3 uur mee. Dit mogen meerdere shifts zijn, op verschillende plekken. Net wat jij leuk vindt! Afhankelijk van je tijdsinzet – ook tijdens de pre-werkweek en afbouw – profiteer je van leuke voordelen, waaronder korting op je kampeertarief! Kijk snel voor alle voordelen.

Wat houdt meewerken tijdens de afbouw in?

Afbouwen en opruimen is een zware klus en iedereen die zijn steentje daaraan wil bijdragen, is van harte welkom. We hebben hier dringend meer mensen bij nodig. De ervaring van de afgelopen jaren is dat we tijdens de werkweek voldoende hulp hebben, maar dat de afbouw op slechts een paar schouders terechtkomt. Denk er eens over na of je je vakantiedagen dit jaar ná de conferentie kunt opnemen, in plaats van ervoor. Je hulp is meer dan welkom!

Als je meehelpt bij de afbouw kun je je tent/caravan zonder kosten laten staan. De sanitaire voorzieningen blijven beschikbaar en voor maaltijden wordt gezorgd. Op dinsdagmorgen verzamelen de werkers zich om 08.00 uur in het medewerkersrestaurant voor het ontbijt. Daarna wordt iedereen ingedeeld in teams.

Ik heb een beperking en wil tijdens de pre-werkweek/afbouw meewerken. Kan dat?

Helaas is dit niet mogelijk. Tijdens de pre-werkweek en afbouw zijn er geen voorzieningen beschikbaar voor mensen die rolstoelgebonden zijn of die een andere beperking hebben en afhankelijk zijn van aangepast sanitair.

Ik werk mee vanaf vrijdagochtend. Kan ik al op donderdag aankomen?

Als je als vrijwilliger op vrijdag meteen aan de slag gaat en het hele weekend meewerkt, dan ben je welkom om op donderdag tussen 12.00 uur ’s morgens en 21.00 uur ’s avonds naar het terrein van Walibi Holland te komen. Vrijwilligers die zich voor een paar uur aanmelden, kunnen niet eerder dan vrijdag arriveren en kamperen op één van de andere kampeervelden.

Ik weet nog niet waar ik mee wil werken, wat nu?

Als je nog niet weet waar je mee wil werken, kijk dan eens op de vacaturepagina. Wellicht zie je daar iets wat je aanspreekt! Mocht dat je niet verder inspireren, of je hebt nog overige vragen, mail dan naar vrijwilligers@opwekking.nl. Wij kunnen dan samen met jou en de coördinatoren kijken naar de opties.  

Aanmelden

Wanneer kan ik mij aanmelden als medewerker?

Aanmelden als medewerker kan vanaf 1 februari 12.00 uur tot en met 9 mei online. Opgave voor de afbouw kan ook nog ter plekke bij het Infopunt op het hoofdterrein.

Hoe kan ik me aanmelden om mee te werken?

Aanmelden doe je zó:

  1. Ben je nieuw? Kies een toffe vacature die bij je past;
  2. Je maakt een JOS-account aan (Jouw Opwekking Systeem, speciaal voor medewerkers), en meld je aan als medewerker/vrijwilliger;
  3. Je meldt jezelf en je eventuele gezinsleden aan als kampeerder of als daggast via Eventix.

Al eerder als medewerker aangemeld? Kijk dan in JOS naar de openstaande vacatures.
Heb je vragen over jouw JOS-account? Stuur dan een mail naar kernteam.pc@opwekking.nl.

Vanaf welke leeftijd mag je meewerken?

De minimumleeftijd om mee te mogen werken is 16 jaar en voor sommige taken zelfs 18 jaar. Vanwege de vele werkzaamheden is het conferentieterrein tijdens de (pré-)werkweek en de afbouwweek geen veilige omgeving voor kinderen en zijn deze dus niet toegestaan op het terrein.

Kamperen

Ik werk mee, mag ik ergens anders kamperen?

Voor medewerkers hebben we aparte medewerkerskampeervelden. Kamperen op het medewerkersterrein tijdens de werkweek, conferentie en afbouw is alleen mogelijk voor medewerkers en hun gezinsleden. Eventuele vrienden of familie kunnen niet op dit terrein kamperen.

Moet ik nog speciale verzekeringen afsluiten?

Het is belangrijk dat iedere medewerker zelf een WA- en een ongevallenverzekering afsluit. Opwekking kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden.

Ik wil niet op het medewerkersterrein kamperen, kan dat?

Als je graag op de reguliere kampeervelden of bij je grote groep wil kamperen mag dat uiteraard. Deze velden zijn wel pas beschikbaar vanaf donderdag. Kom je al tijdens de werkweek kamperen, dan zul je eerst op het medewerkersterrein kamperen en mag je donderdag om 08.00 uur je kampeermiddel verplaatsen naar de aan jouw groep toegewezen plek. Volg hierbij altijd de instructies op van de veldbeheerders.

Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op via registratie@opwekking.nl.