Skip to main content

Praktisch

Meewerken

Help mee om de Pinksterconferentie tot een onvergetelijk evenement te maken voor jong en oud! We zoeken vrijwilligers die samen de handen uit de mouwen willen steken. Er zijn mensen nodig voor, tijdens en na de conferentie voor uiteenlopende taken, van zwaar werk tot werkzaamheden die wat minder van je kracht vragen. Het is soms hard werken, maar het is ook genieten om met elkaar op te trekken en de klus te klaren! 

Meewerken

Wat houdt meewerken in de pre-werkweek in?

Tijdens de pre-werkweek (19 & 20 mei) zetten we de grote tenten op. Voor deze zware klus hebben wij veel extra hulp nodig. Maak er een gemeenteactiviteit van en kom met alle mannen en sterke vrouwen van je gemeente een dagje hard werken! ‘s Morgens om 08.00 uur verzamelen we op het conferentieterrein. Neem een lekker lunchpakketje mee; wij zorgen voor koffie en soep. Tussen 16.00 en 17.00 uur zit de dag erop en ga je weer naar huis. (Er wordt alleen gekampeerd door enkele teams die de komst van medewerkers moeten voorbereiden.) Als je met een groep komt, mag je in plaats van het aanmeldingsformulier in te vullen ook een e-mail sturen naar registratie@opwekking.nl. Vermeld daarin welke dag je komt en met hoeveel mannen en/of vrouwen.  

Wat houdt meewerken in de werkweek in?

De werkweek begint op maandag 22 mei. Wanneer je je opgeeft, word je ingedeeld in een teamwerkgroep waarmee je de hele week optrekt. We hebben je er graag de hele week bij: opgave voor enkele dagen is helaas niet mogelijk. Als werkweekmedewerker kun je op zondag 21 mei vanaf 12.00 uur op het terrein terecht om je kampeermiddel neer te zetten.

Als je al eerder hebt meegewerkt en je hebt voorkeur voor hetzelfde team, dan is het mogelijk om dat betreffende team in JOS te kiezen. Als je voor het eerst meewerkt, kun je je aanmelden voor alle voorkomende zwaardere werkzaamheden (zoals tenten opbouwen en inrichten, het cateringmagazijn inrichten en hekken plaatsen) of elektra-werkzaamheden.

Wat houdt meewerken tijdens de afbouw in?

Afbouwen en opruimen is een zware klus en iedereen die zijn steentje daaraan wil bijdragen, is van harte welkom. We hebben hier dringend meer mensen bij nodig. De ervaring van de afgelopen jaren is dat we tijdens de werkweek voldoende hulp hebben, maar dat de afbouw op slechts een paar schouders terechtkomt. Denk er eens over na of je je vakantiedagen dit jaar ná de conferentie kunt opnemen, in plaats van ervoor. Je hulp is meer dan welkom!

Als je meehelpt bij de afbouw kun je je tent/caravan zonder kosten laten staan. De sanitaire voorzieningen blijven beschikbaar en voor maaltijden wordt gezorgd. Op dinsdagmorgen verzamelen de werkers zich om 08.00 uur in het medewerkersrestaurant voor het ontbijt. Daarna wordt iedereen ingedeeld in teams.

Wat is het verschil tussen fulltime en parttime meewerken?

Als fulltime medewerker werk je tijdens het pinksterweekend minimaal 3 dagen voor minimaal 6 uur per dag mee. Als parttime medewerker werk je tijdens het pinksterweekend minimaal 3 dagen minimaal 1 shift per dag mee. Afhankelijk van je tijdsinzet – ook tijdens de pre-werkweek en afbouw – profiteer je van leuke voordelen, waaronder korting op je kampeertarief! Kijk snel voor alle voordelen.

Ik heb een beperking en wil tijdens de pre-werkweek/afbouw meewerken. Kan dat?

Helaas is dit niet mogelijk. Tijdens de pre-werkweek en afbouw zijn er geen voorzieningen beschikbaar voor mensen die rolstoelgebonden zijn of die een andere beperking hebben en afhankelijk zijn van aangepast sanitair. 

Ik werk mee vanaf vrijdagochtend. Kan ik al op donderdag aankomen?

Als je als vrijwilliger op vrijdag meteen aan de slag gaat en het hele weekend meewerkt, dan ben je welkom om op donderdag tussen 12.00 uur ’s morgens en 21.00 uur ’s avonds naar het terrein van Walibi Holland te komen. Vrijwilligers die zich voor een paar uur aanmelden, kunnen niet eerder dan vrijdag arriveren en kamperen op  één van de andere kampeerterreinen. Nadat je je tent hebt opgezet, kun je je melden bij je afdeling of in het vrijwilligerskantoor voor verdere instructies.  

Ik weet nog niet waar ik mee wil werken, wat nu?

Als je nog niet weet waar je mee wil werken, kijk dan eens op de vacaturepagina. Wellicht zie je daar iets wat je aanspreekt! Mocht dat je niet verder inspireren, of je hebt nog overige vragen, mail dan naar vrijwilligers@opwekking.nl. Wij kunnen dan samen met jou en de coördinatoren kijken naar de opties.  

Aanmelden

Wanneer kan ik mij aanmelden als medewerker?

Aanmelden als medewerker kan van 1 februari 12.00 uur tot en met 18 mei online. Opgave voor de afbouw kan ook nog ter plekke bij het vrijwilligerskantoor op het hoofdterrein. 

Hoe kan ik me aanmelden om mee te werken?

Aanmelden doe je zó:

  1. Ben je nieuw? Dan kies je een toffe vacature die bij je past
  2. Je maakt een JOS-account aan (Jouw Opwekking Systeem, speciaal voor medewerkers)
  3. Je houdt jouw JOS-ID bij de hand (die vind je in je JOS-account)
  4. Je meldt jezelf en je eventuele gezinsleden aan als kampeerder via dit formulier.
  5. Komen je gezinsleden als daggast? Dan kun je hen niet via het aanmeldformulier aanmelden. Zij kunnen zich aanmelden via Eventix.

Ben je nieuw? Dan kies je eerst een vacature uit die je aanspreekt, en waarbij je voldoet aan de eisen. Vervolgens maak je een account aan in JOS (Jouw Opwekking Systeem, speciaal voor onze medewerkers). In jouw JOS-account vind je jouw persoonlijke JOS-ID. Hiermee kun je je op het aanmeldformulier aanmelden als kampeerder of daggast.  Je geeft op het formulier aan wanneer je meewerkt en of je blijft kamperen, en kunt ook gelijk je eventuele gezinsleden aanmelden voor het kamperen.

Let op! Komen jouw gezinsleden als daggast? Dan kunnen zij zich niet samen met jou opgeven op hetzelfde formulier. Jij meld je nog steeds aan via het aanmeldformulier, maar jouw gezinsleden geven zich op via Eventix.

Vanaf welke leeftijd mag je meewerken?

De minimumleeftijd om mee te mogen werken is 16 jaar en voor sommige taken zelfs 18 jaar. Vanwege de vele werkzaamheden is het conferentieterrein tijdens de (pre-)werkweek en de afbouwweek geen veilige omgeving voor kinderen, en zijn deze dus niet toegestaan op het terrein. 

Kamperen

Ik werk mee, mag ik ergens anders kamperen?

Voor medewerkers hebben we een apart medewerkerskampeerterrein. Kamperen op het medewerkersterrein tijdens de werkweek, conferentie en afbouw is alleen mogelijk voor medewerkers die meewerken, en hun gezinsleden. Eventuele vrienden of familie kunnen niet op dit terrein kamperen. 

Moet ik nog speciale verzekeringen afsluiten?

Het is belangrijk dat iedere vrijwilliger zelf een WA- en een ongevallenverzekering afsluit. Opwekking kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden. 

Ik wil niet op het medewerkersterrein kamperen, kan dat?

Als je graag op de reguliere kampeervelden wil kamperen dat mag dat uiteraard. Deze velden zijn wel pas beschikbaar vanaf donderdagmiddag. Kom je al tijdens de opbouwweek kamperen, dan zal je eerst op het medewerkersterrein kamperen, en mag je vanaf donderdagmiddag je kampeermiddel verplaatsen naar een ander veld. Kom je donderdag of vrijdag aan als medewerker, dan kan je bij aankomst jouw voorkeursveld aangeven bij onze vrijwilligers.

Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op via registratie@opwekking.nl.