Skip to main content

Leiderschap

Goed en gezond leiderschap is onmisbaar – zowel in de kerk als daarbuiten. Daarom willen we niet alleen leiders ván de kerk (kerkleiders) maar ook leiders ín de kerk en mensen met invloed in de maatschappij aansporen om vanuit Gods waarheid te leven, hun werk daarnaar in te richten en zo Gods koninkrijk zichtbaar maken. Tijdens de Pinksterconferentie ben je van harte welkom in speciale leiderschapsseminars waar ervaren leiders je inspireren en tools aanreiken om op jouw plek het verschil te maken! 

 • Vrijdag

 • Zaterdag

 • Zondag

 • Maandag

Het leiderschapsprogramma begint op zaterdag.

 • 10.15 – 11.15 uur
  Martin Koornstra

  Leiderschap vanuit profetisch perspectief

  Leiderschap is invloed. Maar door wie laat de leider zich beïnvloeden? God wil leiders leiden door zijn Geest. Op die manier ben je als leider altijd een dienaar van koninklijke principes en plannen. Eerst horen van God en dan die richting opgaan. Leiden vanuit hemelse openbaring.

  Martin Koornstra is getrouwd met Karin. In 2009 zijn zij samen Royal Mission gestart. Een bediening om met passie het koninkrijk van God te verkondigen en anderen daarin te trainen. Martin is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland en geliefd schrijver van boeken als Groeien in Geestkracht en Koninklijk denken.

  Seminartent 1 – Leiderschap

 • 10.15 – 11.15 uur
  Caroly Houmes

  Leiderschap en gerechtigheid: hoe geef je hier vorm aan?

  We zien Jezus’ volle glorie het meest wanneer Hij zijn reddende hand uitsteekt naar degene in nood. Vanuit intimiteit met de Vader zíet Hij de boot in de storm. Dit is precies wat de wereld nodig heeft: mensen die getransformeerd zijn vanuit intimiteit met God en transformatie brengen.

  Caroly Houmes (40) is directeur-bestuurder van International Justice Mission (IJM). Als jurist heeft onrecht haar altijd geraakt en is ze op zoek gegaan naar hoe mensen met God een verschil kunnen maken. Caroly woont samen met haar man Erik en hun drie zonen in een klein dorp aan de Linge. Ze geniet van voetbal, tennis en houdt van het water.

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 12.30 – 13.30 uur
  Hans Alblas – Evangelisch College

  Hoe blijf je dicht bij jezelf en dicht bij God?

  Leiders lopen het risico dat hun geestelijk leven helemaal gericht is op het (door)geven aan anderen. Hoe blijf je zelf geestelijk vitaal? Hoe kun jij blijven groeien? In dit seminar ontdek je hoe je als leider in je geestelijk leven dicht bij jezelf en dicht bij God kunt blijven.

  Hans Alblas is theologiedocent en onderwijscoördinator aan het Evangelisch College. Daarnaast is hij op freelancebasis geestelijk begeleider. Hij begeleidt met name (toekomstige) leiders in gemeenten, zending en samenleving. Hans (50) is getrouwd met Leontien en samen hebben zij een dochter. 

  Seminartent 3 – Leiderschap 

 • 16.00 – 17.00 uur
  Henk Stoorvogel

  Leiderschap (hoe het leven leiderschap vormt) – karakter

  Als leider is het nodig om er te staan wanneer het nodig is. Je wordt geacht om verantwoordelijkheid te dragen. Om te leveren. Hoe kun je dat met effectiviteit en integriteit doen? En hoe ziet de ‘achterkant’ van jouw leiderschap er uit? Wat gebeurt er met je wanneer je van het podium stapt? In leiderschap is cruciaal dat je frontstage performance en je backstage gronding met elkaar in evenwicht zijn. Henk Stoorvogel laat je zien hoe je duurzaam met vreugde leiding kunt geven aan jezelf én anderen.

  Henk Stoorvogel is getrouwd met Ruth en vader van vier kinderen. Als leiderschapsconsultant is het zijn passie om vanuit zijn bedrijf Bron Trainingen mensen en organisaties op het gebied van leiderschap en communicatie tot bloei te brengen. Henk spreekt in binnen- en buitenland over leiderschap en geestelijke groei, en schreef verschillende boeken over deze thema’s, zoals Leiderschap vanuit de Oorsprong en Klink, spreken met impact. Ook is Henk voorzitter (interim) van het bestuur van Opwekking.

  Seminartent 1 – Leiderschap

 • 16.00 – 17.15 uur
  Janny Budding

  Meesterschap in leiderschap

  Leiderschap in onze tijd staat of valt met de mensen die jou willen volgen. Niet omdat het moet, maar omdat je hen dient en inspireert en zij daardoor in hetzelfde geloven als jij. Wil jij als leider voor jouw mensen het verschil maken, dan vraagt dat om een persoonlijke drive, zelfkennis en voortdurende ontwikkeling. Dit seminar is voor leiders die meester willen zijn in leidinggeven. Wie zijn ze? Wat drijft hen? Welke voorbeelden laat de Bijbel ons zien? Hoe kun jij van leiders van toen en nu leren om van daaruit je volgende stappen naar of in meesterschap te gaan zetten?

  Janny Budding is getrouwd met Wouter en moeder van twee dochters. Ze werkt bij Xpand sinds de start in 1998 in Nederland en is inmiddels een ervaren senior trainer, coach en consultant. Vanaf 2005 is ze partner van Xpand Nederland en vanaf 2019 zit ze in de board van Xpand International. In de afgelopen 25 jaar heeft ze mensen en organisaties begeleid in verschillende ontwikkeltrajecten. De woorden waardigheid en bestemming zijn vanuit haar geloof belangrijk in het werk dat ze doet.

  Seminartent 3 – Leiderschap 

 • 17.45 – 18.45 uur
  Wouter de Vos

  Leiden met impact in een veranderende wereld

  Echte impact maken betekent bouwen aan een plan dat groter is dan jezelf, te midden van een wereld die constant verandert. In deze inspirerende seminar maakt Wouter de Vos je wegwijs in het leiderschapslandschap van 2024. Hij helpt je op weg om jezelf en je team op koers te houden in de missie waartoe God jou geroepen heeft, dwars door alles heen. 

  Wouter de Vos geeft leiding aan Coalition:58 (4M, Muskathlon, Arise, LIFE Netwerk) waar hij dagelijks opereert op het snijvlak van bestuur, organisatieontwikkeling en het bedenken van innovatieve concepten. Het liefst neemt hij zelf mannen mee de bergen in, onderweg naar betekenisvol leven. Hij is getrouwd met Nadine en vader van drie kinderen.

  Seminartent 3 – Leiderschap 

 • 21.30 – 22.30 uur
  Tron Ansaldo – YWAM

  NextGen leiderschap. Maak het concreet!

  Seminartent 3 – Leiderschap 

 • 12.30 – 13.30 uur
  Michiel Santman en Jan Pool

  De kracht van reflectie in leiderschap

  Het is belangrijk regelmatig in je ‘binnenspiegel’ te kijken om te ontdekken hoe het met je innerlijk gesteld is. Door zelfreflectie sta je stil bij je eigen gedrag, emoties en ervaringen. Zo leer je veel over jezelf en kom je tot nieuwe inzichten, maak je nieuwe keuzes en zet je stappen in je persoonlijke ontwikkeling.

  Jan Pool is een bekende spreker in christelijke kringen en mentor van leiders. Hij is getrouwd met Marijke en samen hebben ze vier kinderen en zeven kleinkinderen. Hij is jarenlang voorganger geweest van Shelter Haarlem, samen met Michiel Santman. Michiel is nu leiderschaps- en teamcoach vanuit zijn eigen bedrijf. Hij is getrouwd met Marjoke. Zij hebben vier kinderen en één kleinkind.

  Seminartent 1 – Leiderschap

 • 12.30 – 13.30 uur
  Dorine Sommer

  De kerk waarin iedereen meedoet

  Hoe kan jouw kerk een plek zijn waar mensen écht betrokken zijn en zich ontwikkelen in discipelschap? En wat vraagt dat van jouw manier van leidinggeven en van de structuur en cultuur van je gemeente? Tijdens deze seminar – enkel voor mensen die (weer) hoopvol willen kijken naar hun gemeente – gaan we ons bezinnen op deze vragen. Ontvang inspiratie en concrete handvatten om besproken principes door te vertalen naar jouw context. Op naar de kerk die leerlingen maakt en haar God gegeven missie krachtig handen en voeten geeft.

  Dorine Sommer is theoloog en organisatiekundige. ‘Als ik mijzelf in één woord moet omschrijven, is dat verwachtingsvol. Ik ben vol verwachting van wat God wil en kan doen. En ik geniet ontzettend wanneer ik Hem aan het werk zie! Of dat nu in mijn gezin is, in mijn werk als adviseur Kerken bij Alpha Nederland of in een ontmoeting op straat.’

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 14.15 – 15.15 uur
  Arjan Zantingh

  Leiderschapslessen uit de Bijbel – van principes tot praktijk

  De Bijbel staat vol met tijdloze en relevante principes ook op het gebied van leiderschap. Die principes zijn goed te vertalen naar jouw leiderschapsplek. Of die nu in de kerk of in de maatschappij is. Hoe kan jouw leiderschap gevoed worden door leiders als Mozes, Daniël, Abigaïl en Paulus?

  Arjan Zantingh (1972) is getrouwd met Claudia en ze hebben drie prachtige kinderen (19, 17 en 15 jaar). Arjan heeft een boeiende reis gemaakt van ongelovig naar gelovig en van bedrijfseconoom naar voorganger in De Stadskerk in Groningen. Arjan schreef eerder het boek Tweecomponentenkerk en recent Leiderschapslessen uit de Bijbel.

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 16.00 – 17.00 uur
  Henk Stoorvogel en Jannica van Barneveld

  Spreken met impact

  Je wéét wat je wilt vertellen. Maar hoe zorg je dat jouw publiek de intensiteit van jouw boodschap ook gaat ervaren? Henk Stoorvogel en Jannica van Barneveld laten je niet alleen zien hoe communicatie werkt. Ook geven zij fundamentele inzichten met betrekking tot het vormgeven en overdragen van jouw verhaal. Diep geworteld in de communicatiewetenschap en psychologie. Praktisch en direct toepasbaar. Zodat jij kunt spreken met impact.

  Jannica van Barneveld is getrouwd met William en moeder van twee kinderen. Jannica is junior voorganger bij Mozaiek0318 in Veenendaa en trainer spreekvaardigheid bij Bron voor Sprekers. Ze gaat geregeld voor in kerken en bij christelijke evenementen. Henk Stoorvogel is getrouwd met Ruth en vader van vier kinderen. Als leiderschapsconsultant is het zijn passie om mensen en organisaties op het gebied van leiderschap en communicatie tot bloei te brengen. Henk spreekt over leiderschap en geestelijke groei, en schreef verschillende boeken over deze thema’s.

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 17.45 – 18.45 uur
  Martin Dol

  Leiderschap vol van de Heilige Geest

  In Gods koninkrijk ben je als leider geroepen om invloed uit te oefenen, zodat door Jezus herstel plaatsvindt. Dat klinkt mooi, maar de praktijk is weerbarstig. God belooft dat we kracht ontvangen van de Heilige Geest. Waar is die kracht zichtbaar en hoe kan ik van daaruit mijn leiderschap vormgeven?

  Martin is getrouwd met Annemarije en samen hebben ze drie kinderen. Hij werkt bij Stichting Royal Mission als ‘Hoofd onderwijs’ en is betrokken bij de Fulltime School waar hij veel lesgeeft aan de jongeren die daar het vormingsjaar volgen. Martin is een ervaren spreker, trainer en begeleider van kerken.

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 12.30 – 13.30 uur
  Marcel en Suzon van Noort

  Ruimte maken voor jonge leiders

  We zien een generatie die klaar is om impact te hebben op hun omgeving. Hoe kunnen we hen helpen door ze vrij te zetten en te trainen? We geloven in het samen leidinggeven met jonge mensen, zodat zij persoonlijke impact hebben op hun omgeving waar dan ook ter wereld.

  Marcel en Suzon van Noort hebben twee dochters. Sinds 2015 zijn zij betrokken bij Youth with a Mission en hebben ze als zendelingen in Hong Kong en in Portugal gewoond. Al meer dan 25 jaar zijn ze betrokken bij Opwekking Teenzone. Ze hebben een enorme passie voor jonge mensen, evangelisatie en zending.

  Seminartent 3 – Leiderschap

Volwassenen­programma

Het seminarprogramma maakt onderdeel uit van het volwassenenprogramma. In de samenkomsten staan aanbidding en krachtige prediking over het thema centraal!