Skip to main content

Seminars

Tijdens de Pinksterconferentie is er een breed aanbod van inspirerende seminars rondom actuele onderwerpen op het gebied van o.a. huwelijk en gezin, opvoeding, pastoraat, evangelisatie en mission. We werken hierin samen met diverse partners die graag hun ervaring en expertise op hun werkterrein delen met anderen.

 • Zaterdag

 • Zondag

 • Maandag

 • 10.15 – 11.15 uur
  Martin Koornstra

  Leiderschap vanuit profetisch perspectief

  Leiderschap is invloed. Maar door wie laat de leider zich beïnvloeden? God wil leiders leiden door zijn Geest. Op die manier ben je als leider altijd een dienaar van koninklijke principes en plannen. Eerst horen van God en dan die richting opgaan. Leiden vanuit hemelse openbaring.

  Martin Koornstra is getrouwd met Karin. In 2009 zijn zij samen Royal Mission gestart. Een bediening om met passie het koninkrijk van God te verkondigen en anderen daarin te trainen. Martin is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland en geliefd schrijver van boeken als Groeien in Geestkracht en Koninklijk denken.

  Seminartent 1 – Leiderschap

 • 10.45 – 11.45 uur
  Daniëlle Koudijs

  De kracht van gebed in je gezin!

  Tijdens dit seminar word je aan de hand van Bijbelse inzichten, praktijkvoorbeelden en onderzoeksresultaten meegenomen in de kracht van gebed in jouw gezin. Ook krijg je praktische tools aangereikt waarmee je thuis het gebedsleven in je gezin kunt vormgeven. Kortom: een seminar over de kracht van gebed en hoe het verschil maakt in je gezin!

  Daniëlle Koudijs is getrouwd met Jos en moeder van drie kinderen. Na een carrière in de wereld bij gastvrijheid en het (v)mbo richtte ze in 2016 het platform Power to the Mama’s op, en is ze schrijver en coach. Haar missie is moeders en hun gezinnen dichter bij Gods liefde en kracht brengen.   

  Seminartent 2 – Opvoeding

 • 10.15 – 11.15 uur
  Caroly Houmes

  Leiderschap en gerechtigheid: hoe geef je hier vorm aan?

  We zien Jezus’ volle glorie het meest wanneer Hij zijn reddende hand uitsteekt naar degene in nood. Vanuit intimiteit met de Vader zíet Hij de boot in de storm. Dit is precies wat de wereld nodig heeft: mensen die getransformeerd zijn vanuit intimiteit met God en transformatie brengen.

  Caroly Houmes (40) is directeur-bestuurder van International Justice Mission (IJM). Als jurist heeft onrecht haar altijd geraakt en is ze op zoek gegaan naar hoe mensen met God een verschil kunnen maken. Caroly woont samen met haar man Erik en hun drie zonen in een klein dorp aan de Linge. Ze geniet van voetbal, tennis en houdt van het water.

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 12.30 – 13.30 uur
  Andy Hawthorne & Gary Smith

  Door Jezus te delen, komt Hij dichterbij

  Het is Jezus’ verlangen dat ieder mens de kans krijgt om Hem te ontmoeten, door Hem aangeraakt te worden. Bij zijn afscheid liet Jezus dat duidelijk blijken. Word geīnspireerd door Andy en Gary, die spreken vanuit jarenlange ervaring. Ontdek hoe Jezus ook voor jou (nieuwe) manieren heeft om zijn liefde te delen in de seculiere maatschappij van vandaag.

  Andy is de oprichter van de World Wide Message Tribe en leidt het werk van The Message; een wereldwijde beweging die vol passie de liefde van Jezus Christus deelt. Andy is getrouwd met Michelle en heeft twee volwassen kinderen en een kleindochter, Mabel. Gary is directeur Europese activiteiten van The Message. Hij is getrouwd met Lesly, vader van twee kinderen en is inmiddels opa van twee kleinkinderen.

  Seminartent 1 – Evangelisatie 

 • 12.30 – 13.30 uur
  Jurjen ten Brinke – Loving & Serving Muslims

  Moslims, dichterbij dan je denkt

  Relaties met moslims, in vriendschappen maar ook in huwelijken en familierelaties. Hoe doe je dat goed? Wat zouden wij als christenen moeten weten over hen om ons eigen geloof op een goede manier bespreekbaar te maken? Welke Bijbelgedeelten kun je gebruiken… en wat moet je vooral niet doen?

  Jurjen ten Brinke (45) is getrouwd en vader van vier kinderen. Hij werkt als voorganger in de veelkleurige kerk Hoop voor Noord in Amsterdam; deze gemeente die hij dient heeft tientallen ex-moslims als leden. Daarnaast is hij werkzaam als presentator bij de EO. Zelf zegt hij: ‘Dichter bij God en mensen, ik heb zin in Opwekking met dit thema!’

  Seminartent 2 – Mission 

 • 12.30 – 13.30 uur
  Hans Alblas

  Hoe blijf je dicht bij jezelf en dicht bij God?

  Leiders lopen het risico dat hun geestelijk leven helemaal gericht is op het (door)geven aan anderen. Hoe blijf je zelf geestelijk vitaal? Hoe kun jij blijven groeien? In dit seminar ontdek je hoe je als leider in je geestelijk leven dicht bij jezelf en dicht bij God kunt blijven.

  Hans Alblas is theologiedocent en onderwijscoördinator aan het Evangelisch College. Daarnaast is hij op freelancebasis geestelijk begeleider. Hij begeleidt met name (toekomstige) leiders in gemeenten, zending en samenleving. Hans (50) is getrouwd met Leontien en samen hebben zij een dochter. 

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 14.15 – 15.15 uur
  Pete Greig

  The power of prayer in missions!

  Seminartent 1 – Algemeen

 • 14.15 – 15.15 uur
  Nelleke Yakubu en Jiska Chin-A-Teh

  Gods missie: er is geen plan B!

  Gods missie is vandaag nog steeds dezelfde als 2000 jaar geleden. Hij heeft gekozen voor een partnerschap met ons. Er is geen plan B: wij zijn het plan! Maar hoe kun jij meedoen met wat God aan het doen is? Hoe pak je dat aan? Tijdens dit seminar gaan we dat op een praktische en interactieve manier ontdekken. Stap voor stap leren we meer over Gods missie, onze roeping en onze rol. In dit seminar introduceren we een nieuw initiatief MomentumYes en krijg je handvatten om ook anderen mee te nemen in de zoektocht.

  De presentatie is in handen van Nelleke Yakubu (Frontiers Nederland) en Jiska Chin-A-Teh (MissieNederland). Beide zijn samen met achttien andere organisaties actief betrokken bij No Choice. Een initiatief om christenen in Nederland bewust te maken dat 40% van de wereldbevolking niet of nauwelijks toegang heeft tot het evangelie. Daar brengen ze graag samen met jou verandering in!

  Seminartent 2 – Mission 

 • 14.15 – 15.15 uur
  Alise Vleesenbeek, Suzanna Kooistra en Wilbert Bosman

  Praten over sexting: hoe doe je dat met je kind?

  Sexting is het versturen van seksueel getinte berichten, foto’s en filmpjes. Iets wat onder jongeren steeds meer gebeurt. In dit seminar krijg je handvatten hoe je het gesprek over sexting een plek kan geven binnen de opvoeding of binnen het jeugdwerk. Hoe help je jongeren om online verantwoorde keuzes te maken? Op een actieve en verrassende manier gaan we met elkaar ontdekken hoe je je veilig kan begeven op de digitale snelweg.

  Alise Vleesenbeek, Suzanna Kooistra en Wilbert Bosman zijn enthousiaste trainers op scholen en in kerken. Dat doen zij vanuit Stichting Chris en Voorkom!. Het is hun missie jongeren sterk te maken en een luisterend oor voor hen te zijn. Dat kan bijvoorbeeld door een anonieme chat waar jongeren hun verhaal kwijt kunnen.

  Seminartent 3 – Opvoeding

 • 16.00 – 17.00 uur
  Henk Stoorvogel

  Leiderschap (hoe het leven leiderschap vormt) – karakter

  Als leider is het nodig om er te staan wanneer het nodig is. Je wordt geacht om verantwoordelijkheid te dragen. Om te leveren. Hoe kun je dat met effectiviteit en integriteit doen? En hoe ziet de ‘achterkant’ van jouw leiderschap er uit? Wat gebeurt er met je wanneer je van het podium stapt? In leiderschap is cruciaal dat je frontstage performance en je backstage gronding met elkaar in evenwicht zijn. Henk Stoorvogel laat je zien hoe je duurzaam met vreugde leiding kunt geven aan jezelf én anderen.

  Henk Stoorvogel is getrouwd met Ruth en vader van vier kinderen. Als leiderschapsconsultant is het zijn passie om vanuit zijn bedrijf Bron Trainingen mensen en organisaties op het gebied van leiderschap en communicatie tot bloei te brengen. Henk spreekt in binnen- en buitenland over leiderschap en geestelijke groei, en schreef verschillende boeken over deze thema’s, zoals Leiderschap vanuit de Oorsprong en Klink, spreken met impact. Ook is Henk voorzitter (interim) van het bestuur van Opwekking. 

  Seminartent 1 – Leiderschap 

 • 16.00 – 17.00 uur
  Wilfred Fijnvandraat

  Je geloof leren delen – het geloofsgesprek

  Een geloofsgesprek verdiept de relatie met de ander en verdiept je eigen geloof. Het geeft invulling aan onze missie om als volgelingen van Jezus van Hem te getuigen. In dit seminar maak je kennis met de impact van een geloofsgesprek. We gaan praktisch aan de slag en geven handvatten om op een eenvoudige manier je geloof te delen met iemand die je nog niet kent.

  Wilfred Fijnvandraat is medeoprichter van Stichting Geloofsgesprekken. Daarnaast werkzaam als directeur van Stichting Agapè en Stichting Global Aid Network, en onderdeel van de stuurgroep Nederlands Christelijk Forum. Zijn levensmotto: ‘Heelheid brengen in gebroken levens van mensen en vanuit relatie invulling geven aan visie en actie. Een man van vrede zijn.’

  Seminartent 2 – Evangelisatie 

 • 16.00 – 17.15 uur
  Janny Budding

  Meesterschap in leiderschap

  Leiderschap in onze tijd staat of valt met de mensen die jou willen volgen. Niet omdat het moet, maar omdat je hen dient en inspireert en zij daardoor in hetzelfde geloven als jij. Wil jij als leider voor jouw mensen het verschil maken, dan vraagt dat om een persoonlijke drive, zelfkennis en voortdurende ontwikkeling. Dit seminar is voor leiders die meester willen zijn in leidinggeven. Wie zijn ze? Wat drijft hen? Welke voorbeelden laat de Bijbel ons zien? Hoe kun jij van leiders van toen en nu leren om van daaruit je volgende stappen naar of in meesterschap te gaan zetten?

  Janny Budding is getrouwd met Wouter en moeder van twee dochters. Ze werkt bij Xpand sinds de start in 1998 in Nederland en is inmiddels een ervaren senior trainer, coach en consultant. Vanaf 2005 is ze partner van Xpand Nederland en vanaf 2019 zit ze in de board van Xpand International. In de afgelopen 25 jaar heeft ze mensen en organisaties begeleid in verschillende ontwikkeltrajecten. De woorden waardigheid en bestemming zijn vanuit haar geloof belangrijk in het werk dat ze doet.

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 17.45 – 18.45 uur
  Eppo en Marlies Bruins

  Heel dichtbij: de rol van man en vrouw in het huwelijk

  Huwelijken en relaties staan onder spanning door druk van buitenaf en wederzijdse verwachtingen. Het is niet gemakkelijk om verbinding te houden op hartsniveau. We kijken vanuit de wetenschap naar de verschillen tussen mannen en vrouwen en leggen de relatie met de rol van beiden in het huwelijk. Ook duiken we de Bijbel in en ontdekken hoe waardevol deze oude teksten ook nu nog zijn. We gaan op zoek naar het huwelijk als mysterie en hoe dat alles te maken heeft met een God die dicht(er)bij wil komen. 

  Eppo en Marlies Bruins zijn 31 jaar getrouwd. Zij hebben twee volwassen zoons en hopen later dit jaar opa en oma te worden. Eppo is werkzaam op het grensvlak van wetenschap en politiek. Marlies is psycholoog en begeleidt personen en gezinnen met meervoudige problematiek. Eppo en Marlies zien dat huwelijken en relaties onder spanning staan door de druk die de maatschappij op ons legt en verwachtingen die we van elkaar hebben als man en vrouw. Zij verlangen naar sterke, stabiele huwelijken als basis voor een samenleving naar Gods hart.  

  Seminartent 1 – Pastoraat 

 • 17.45 – 19.00 uur
  Alpha Nederland

  Beleef Alpha! In gesprek over belangrijke levensvragen (incl. gratis maaltijd)

  ‘Ik heb de liefde van Jezus ervaren’ zegt de meerderheid van de deelnemers op een Alphacursus. Deelnemers geven aan God op een diepere manier te leren kennen en liefdevoller te zijn geworden naar mensen in hun omgeving. Ben jij benieuwd wat Alpha jou kan brengen? Pak deze unieke kans en beleef een live Alpha-avond tijdens de pinkterconferentie van Opwekking. Misschien smaakt het wel naar meer en ga je vervolgens een Alpha volgen bij jou in de buurt.

  Op Alpha ontdek je tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten wat het christelijk geloof inhoudt. Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen. 

  Seminartent 2 – Evangelisatie 

 • 17.45 – 18.45 uur
  Wouter de Vos

  Leiden met impact in een veranderende wereld

  Echte impact maken betekent bouwen aan een plan dat groter is dan jezelf, te midden van een wereld die constant verandert. In deze inspirerende seminar maakt Wouter de Vos je wegwijs in het leiderschapslandschap van 2024. Hij helpt je op weg om jezelf en je team op koers te houden in de missie waartoe God jou geroepen heeft, dwars door alles heen. 

  Wouter de Vos geeft leiding aan Coalition:58 (4M, Muskathlon, Arise, LIFE Netwerk) waar hij dagelijks opereert op het snijvlak van bestuur, organisatieontwikkeling en het bedenken van innovatieve concepten. Het liefst neemt hij zelf mannen mee de bergen in, onderweg naar betekenisvol leven. Hij is getrouwd met Nadine en vader van drie kinderen.

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 19.45 – 20.45 uur
  David de Vos

  Jij bent de liefde waard!

  Ontdek de diepgaande wijsheid van zelfliefde en naastenliefde tijdens dit seminar. Laat je inspireren door de inzichten van David, die zijn leven transformeerde door ECHT van zichzelf te houden. Verken de verbinding tussen Gods liefde, zelfliefde en liefde voor anderen. 

  Davids manier van spreken is recht voor z’n raap, eenvoudig en toegankelijk voor alle leeftijden. Waar hij ook spreekt ter wereld, zijn boodschap en passie zijn dezelfde: Jezus leeft en wil een relatie met jou. Naast spreker is David fanatiek karpervisser. David is getrouwd met Joyce en samen hebben zij twee jongens, Jemuel en Manasse.

  Seminartent 1 

 • 19.45 – 20.45 uur
  Petra Crofton en Annemarthe Westerbeek

  Hoop voor de toekomst van de aarde en onze kinderen

  Veel kinderen maken zich zorgen over de toekomst van de aarde. Hoe bespreek je dit thuis en in de kerk? Wat zegt de Bijbel? Hoe houd je hoop? De jeugd wil graag in actie komen – wat kunnen jullie samen doen? Deelnemers krijgen na afloop een hand-out met tips.

  Petra Crofton is getrouwd, moeder van drie tieners, jeugdwerkleider en auteur van kinderboeken en A Rocha’s kinderwerkmateriaal: Ontdek de Schepping en Groene Reis door de Bijbel. Ze is bioloog en filosoof en woont in Engeland. Petra wil jonge mensen helpen om de Bijbel en Gods schepping te ontdekken. Annemarthe Westerbeek is directeur van A Rocha Nederland, de christelijke natuurbeweging. Ze is sociaal geograaf, moeder van drie kinderen, echtgenoot, moestuinierder en inspireert graag anderen om vanuit geloof eerlijke en duurzame keuzes te maken die positief bijdragen aan heel de schepping. 

  Seminartent 2 – Algemeen 

 • 19.45 – 20.45 uur
  Annelie Vander Noord

  Een bijzondere weg met God

  Tijdens dit seminar neemt Annelie je mee in haar zoektocht naar haar Marokkaanse roots en identiteit. Ze werd als baby in het geheim door haar Marokkaans islamitische moeder afgestaan ter adoptie en kwam in een christelijk gezin terecht. Als puber worstelde ze met basale levensvragen als: Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Ze besloot op zoek te gaan naar antwoorden en ontdekte de bijzondere weg die God met haar ging. Haar verhaal is een inspiratiebron om ook je eigen weg met God en identiteit in Christus te ontdekken. 

  Annelie Vander Noord (1983) is een geboren optimist. Ze is moeder van drie en werkt voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Op haar 32e ontdekte ze haar talent en passie voor schrijven en begon ze te dromen over haar eigen boek. Op geheel eigen wijze en in eigen beheer heeft zij haar droom uit laten komen met het boek Zij die mij droeg.

  Seminartent 3 – Algemeen

 • 19.45 – 20.45 uur
  Alianna Dijkstra en Johan Witmer

  Autisme en geloofsbeleving

  Hoe vind je je plek binnen de kerk wanneer je autisme hebt? Wat kun je hierin als naaste betekenen? En hoe ervaren mensen met autisme het geloof? Tijdens dit seminar vertelt Alianna Dijkstra (auteur van het boek Is er een hemel voor autisten?) hoe zij haar autisme en geloof bij elkaar brengt. Samen met Johan Witmer (manager Expertisecentrum bij Profila Zorggroep) geeft ze praktische handreikingen aan zowel mensen met autisme als hun naasten. Ook is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

  Bijzondere Mensen Tent 

 • 21.30 – 22.30 uur
  Christien Blok, Gezina van den Bos en Barbara Stouwdam

  Muziektheater ‘Op en top vrouw’

  Op & Top Vrouw is muziektheater voor en door vrouwen. De groep bestaat uit Christien Blok, Gezina van den Bos en Barbara Stouwdam. Drie getalenteerde zangeressen die hun krachten hebben gebundeld om een concept op te richten dat past bij de christelijke vrouw van deze tijd. Vanuit hun geloof delen ze met anderen de serieuze en hilarische momenten van het vrouw-zijn in een avond die garant staat voor een lach en een traan. Inmiddels zijn ze alweer ruim zeven jaar aan het toeren met diverse shows. En dus nu ook weer op Opwekking! Deze avond hoor hun grootste hits en natuurlijk ook een paar liedjes uit hun nieuwe show: ‘Verkeerd Verbonden’.  

  Seminartent 1 – Algemeen

 • 21.30 – 22.30 uur
  Metta Wierenga

  Masterclass Brief van Jakobus

  God nodigt uit om dichterbij te komen. Jakobus schrijft hier in zijn brief heel concreet over: ‘Kom nader tot God, dan komt Hij nader tot u’ (Jakobus 4:8). In deze masterclass ontdek je waarom Jakobus deze uitnodiging zo verwoordt en hoe volgens hem een leven dicht bij God eruitziet. Kom naar dit inspirerende college over de inhoud en actualiteit van de brief van Jakobus.

  Metta Wierenga is docent Nieuwe Testament en Bijbelinterpretatie bij het Evangelisch College. Daarnaast verzorgt ze studies en preekbeurten in diverse kerken. Zij studeerde theologie aan de CHE en de ETF Leuven. De eenheid en actualiteit van de Bijbel heeft haar grote belangstelling. Metta is getrouwd en woont in Noord-Brabant.

  Seminartent 2 – Algemeen

 • 21.30 – 22.30 uur
  Tron Ansaldo

  NextGen leiderschap. Maak het concreet!

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 10.15 – 11.15 uur
  Carianne Ros

  Onthaasten met een gezin #HOEDAN?

  In deze gehaaste wereld is het soms zoeken naar rust. Je wilt die stilte wel opzoeken, maar zodra je uit je werk komt wacht daar ook weer je gezin. In dit seminar bespreekt Carianne Ros vijf Bijbelse en praktische oplossingen die je gaan helpen om daadwerkelijk te onthaasten en tot rust te komen. 

  Carianne Ros is getrouwd met David en ze hebben zes kinderen. Carianne traint christencoaches vanuit TotalBalance. En samen runnen ze CocosYourLife. Een beweging om christenen aan te vuren om op alle belangrijke gebieden in hun leven (huis, gezondheid, werk, geld en de liefde) Gods glorie zichtbaar te maken.

  Seminartent 1 – Opvoeding

 • 10.45 – 11.45 uur
  Anneleen Koelmans

  Dichterbij komen: God ontmoeten in verdriet en verlies

  God kijkt niet weg van onze gebrokenheid en lijden; Jezus verbindt zichzelf er letterlijk en figuurlijk mee. Hoe ziet dat proces eruit en wat is daarvoor nodig vanuit ons? Hoe kunnen we medegelovigen helpen verdriet en verlies een plek te geven in hun relatie met God? Wat zijn valkuilen en belemmeringen, en wat is juist helpend? We geven praktische handvatten hoe beide een plek kunnen krijgen in zowel pastorale als dagelijkse gesprekken met medechristenen.  

  Anneleen Koelmans is 36 jaar, getrouwd met Sjoerd Pieter en moeder van drie jongens. Vanuit haar praktijk Zachte Bries begeleidt ze mensen die tijdelijk vastlopen in hun leven of in hun relatie met God. Daarnaast werkt ze als docent voor het Evangelisch College bij de opleiding Pastorale Hulpverlening. 

  Seminartent 2 – Pastoraat

 • 10.15 – 11.15 uur
  Jeroen Kruit en Carla Aantjes

  Pastoraat 2.0 – kerk en hulpverlening gaan hand in hand

  De toename van het aantal mensen met ernstige psychische problematiek gaat ook kerken en gemeenten niet voorbij. Tijdens het interactieve seminar komt aan de orde hoe pastoraat en hulpverlening samen kunnen optrekken bij een persoon met depressie. Er wordt ingegaan op hoe een (herstel)proces kan verlopen: van het stellen van de juiste diagnose tot en met de mogelijke interventies. En hoe in dat proces kerkelijk pastoraat en psychische hulpverlening hand in hand gaan.

  Carla Aantjes is werkzaam in zowel de GGZ als in het pastoraat. Zij gelooft dat die combinatie van professionele en pastorale hulpverlening vanuit werk en kerk effectief is. Ze is werkzaam bij De Hoop GGZ als verpleegkundig specialist, schrijft mee aan boeken en werkt mee aan cursussen voor ambtsdragers. Carla is zorgethica, betrokken bij het Kennisinstituut Christelijke GGZ (KICG) en actief in de politiek. Jeroen Kruit is werkzaam als psychiater bij De Hoop GGZ en heeft recent meegeschreven aan de boeken Psychische problemen in de familie en Suïcide – Als leven een loden last wordt. Naast zijn gezin is hij actief als jeugdpastor in een evangelische gemeente en produceert hij christelijke elektronische muziek.

  Seminartent 3 – Pastoraat 

 • 12.30 – 13.30 uur
  Michiel Santman en Jan Pool

  De kracht van reflectie in leiderschap

  Het is belangrijk regelmatig in je ‘binnenspiegel’ te kijken om te ontdekken hoe het met je innerlijk gesteld is. Door zelfreflectie sta je stil bij je eigen gedrag, emoties en ervaringen. Zo leer je veel over jezelf en kom je tot nieuwe inzichten, maak je nieuwe keuzes en zet je stappen in je persoonlijke ontwikkeling.  

  Jan Pool is een bekende spreker in christelijke kringen en mentor van leiders. Hij is getrouwd met Marijke en samen hebben ze vier kinderen en zeven kleinkinderen. Hij is jarenlang voorganger geweest van Shelter Haarlem, samen met Michiel Santman. Michiel is nu leiderschaps- en teamcoach vanuit zijn eigen bedrijf. Hij is getrouwd met Marjoke. Zij hebben vier kinderen en één kleinkind.  

  Seminartent 1 – Leiderschap 

 • 12.30 – 13.30 uur
  Richard Kortenoeven

  Van bitter naar beter: maak van je teleurstelling en tegenslag een tussenstop, onderweg naar je bestemming

  Er ligt een bestemming op jouw leven. Teleurstellingen kunnen ontmoedigen en een gevoel van eindpunt geven, maar dit seminar helpt je ondanks de tegenslagen en omleidingen, jouw roeping te herontdekken. Gods plan voor jouw leven is uniek; durf te ontdekken en stappen te nemen.

  Richard Kortenoeven is getrouwd met Bruna en vader van drie prachtige kinderen. Ze zijn ondernemers, runnen o.a. een bed and breakfast en een biologische moestuin in kastuinbouwbedrijf Landgoed The fig tree. Ze geven cursussen over het ontdekken van Gods bestemming op je leven. Gastvrijheid en Gods liefde delen met de mensen die ze mogen verwelkomen, dat doen ze het liefst.

  Seminartent 2 – Pastoraat 

 • 12.30 – 13.30 uur
  Dorine Sommer

  De kerk waarin iedereen meedoet

  Hoe kan jouw kerk een plek zijn waar mensen écht betrokken zijn en zich ontwikkelen in discipelschap? En wat vraagt dat van jouw manier van leidinggeven en van de structuur en cultuur van je gemeente? Tijdens deze seminar – enkel voor mensen die (weer) hoopvol willen kijken naar hun gemeente – gaan we ons bezinnen op deze vragen. Ontvang inspiratie en concrete handvatten om besproken principes door te vertalen naar jouw context. Op naar de kerk die leerlingen maakt en haar God gegeven missie krachtig handen en voeten geeft. 

  Dorine Sommer is theoloog en organisatiekundige. ‘Als ik mijzelf in één woord moet omschrijven, is dat verwachtingsvol. Ik ben vol verwachting van wat God wil en kan doen. En ik geniet ontzettend wanneer ik Hem aan het werk zie! Of dat nu in mijn gezin is, in mijn werk als adviseur Kerken bij Alpha Nederland of in een ontmoeting op straat.’ 

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 14.15 – 15.15 uur
  John Ghanim

  A living sacrifice

  John Ghanim is geboren en getogen als moslim in Jemen. In 2017 ontmoette hij Jezus Christus, verliet de islam en werd geroepen om evangelist te worden. ‘Ik kwam tot geloof in Jezus toen we met de familie op bedevaart naar Mekka waren. Toen ik van mijn bekering vertelde, stopte mijn moeder met eten en slapen. Ze was er letterlijk ziek van.’ ​ Hij leidt nu zijn eigen bediening op sociale media en bereikt miljoenen moslims voor Christus. John is een man van geloof, aanbidding en houdt van eten.

  Seminartent 1 – Mission

 • 14.15 – 15.15 uur
  Christina Hennipman-Herweijer en Bart van den Brink

  Als leven een loden last is?!

  Leven gaat niet altijd vanzelf. Depressie en suïcidaliteit komen vaker voor dan je denkt. Hoe ga je hiermee om, bij jezelf en bij anderen? In dit seminar laten we vanuit de Bijbel en de praktijk van de psychiatrie zien hoe suïcidaliteit eruitziet en wat belangrijke (hulp)lijnen zijn vanuit het geloof. 

  Christina Hennipman-Herweijer doet als verplegingswetenschapper promotieonderzoek naar de impact die suïcidaliteit heeft op naasten en hoe de samenwerking tussen suïcidale persoon, naasten en hulpverleners verbeterd kan worden. Daarnaast werkt zij als beleidsadviseur kwaliteit bij Eleos. Bart van den Brink is psychiater bij de crisisdienst bij GGZ Centraal en voorzitter van de CVPPP. Hij traint professionals in suïcidepreventie. Hij maakt zich sterk voor de integratie van geloof- en zingevingsvragen in de behandeling, doet promotieonderzoek bij het Kicg en geeft les aan de TUA.

  Seminartent 2 – Pastoraat 

 • 14.15 – 15.15 uur
  Arjan Zantingh

  Leiderschapslessen uit de Bijbel – van principes tot praktijk

  De Bijbel staat vol met tijdloze en relevante principes ook op het gebied van leiderschap. Die principes zijn goed te vertalen naar jouw leiderschapsplek. Of die nu in de kerk of in de maatschappij is. Hoe kan jouw leiderschap gevoed worden door leiders als Mozes, Daniël, Abigaïl en Paulus?

  Arjan Zantingh (1972) is getrouwd met Claudia en ze hebben drie prachtige kinderen (19, 17 en 15 jaar). Arjan heeft een boeiende reis gemaakt van ongelovig naar gelovig en van bedrijfseconoom naar voorganger in De Stadskerk in Groningen. Arjan schreef eerder het boek Tweecomponentenkerk en recent Leiderschapslessen uit de Bijbel. 

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 16.00 – 17.00 uur
  Wim Grandia

  Zie, Ik kom spoedig?!

  In Openbaring belooft Jezus tot vier keer toe dat Hij spoedig terugkomt. De gelovigen van het eerste uur verwachtten Hem dan ook nog tijdens hún leven terug. Dat is niet gebeurd en we zijn inmiddels tweeduizend jaar verder. Hoe staat het er nu dan voor? Is de wederkomst van Jezus al dichterbij? 

  Wim Grandia (62) is voorganger, schrijver en coach. In 2023 verscheen zijn boek Zie, Ik kom spoedig over het Bijbelboek Openbaringen. Wim is getrouwd met Sonja en samen zijn ze gezegend met een stel prachtige kinderen en kleinkinderen. Wims grootste passie is zijn leven met Jezus en zijn verlangen naar een spoedige wederkomst.    

  Seminartent 1 – Algemeen 

 • 16.00 – 17.00 uur
  Roger Sutton

  Hoe kun je met de hele kerk de hele stad bereiken?

  Het is Gods missie om de hele stad te bereiken met het evangelie en daar is de hele kerk voor nodig. Wereldwijd zien we hoe God kerken en organisaties samen brengt om de stad tot zegen te zijn. Als we alle mensen in Nederland de kans op een ontmoeting met Jezus willen geven, dan gebeurt dat meestal lokaal in persoonlijke relaties. In dit seminar krijg je voorbeelden, principes en sleutels aangereikt om ook jouw stad te bereiken.

  Roger Sutton is oprichter en leider van de Gather Movement die hij samen met zijn overleden vrouw oprichtte. Het is een beweging met 150 lokale netwerken in het Verenigd Koninkrijk, waarbinnen zo’n 8.000 kerken en organisaties met elkaar zijn verbonden. Via MOVEMENT.ORG zijn Roger en Gather Movement wereldwijd verbonden met 300 groepen die zich inzetten voor eenheid in steden, waarvan ruim 100 in Europa. Roger was 22 jaar lang voorganger de Altrincham Baptistenkerk in Manchester. Hij heeft vier volwassen kinderen.

  Seminartent 2 – Mission 

 • 16.00 – 17.00 uur
  Henk Stoorvogel en Jannica van Barneveld

  Spreken met impact

  Je wéét wat je wilt vertellen. Maar hoe zorg je dat jouw publiek de intensiteit van jouw boodschap ook gaat ervaren? Henk Stoorvogel en Jannica van Barneveld laten je niet alleen zien hoe communicatie werkt. Ook geven zij fundamentele inzichten met betrekking tot het vormgeven en overdragen van jouw verhaal. Diep geworteld in de communicatiewetenschap en psychologie. Praktisch en direct toepasbaar. Zodat jij kunt spreken met impact.

  Jannica van Barneveld is getrouwd met William en moeder van twee kinderen. Jannica is junior voorganger bij Mozaiek0318 in Veenendaa en trainer spreekvaardigheid bij Bron voor Sprekers. Ze gaat geregeld voor in kerken en bij christelijke evenementen. Henk Stoorvogel is getrouwd met Ruth en vader van vier kinderen. Als leiderschapsconsultant is het zijn passie om mensen en organisaties op het gebied van leiderschap en communicatie tot bloei te brengen. Henk spreekt over leiderschap en geestelijke groei, en schreef verschillende boeken over deze thema’s.

  Seminartent 3 – Leiderschap 

 • 17.45 – 18.45 uur
  Arjan Lock en Joris Cornielje

  AI, een zegen of vloek?

  De maatschappij is continu in beweging. Elke dag is er wel een nieuwe technologie die ons leven makkelijker kan maken. Hoe blijf je als christelijk mediabedrijf relevant en betrokken in die wereld die elke dag verandert? In dit seminar neemt Arjan Lock jou mee in deze uitdagingen en deelt hoe je nieuwe media in kan zetten voor je missie. AI-expert Joris Cornielje geeft je vele ins en outs over kunstmatige intelligentie. Wat zijn de ethische grenzen en bezwaren? Waar liggen juist de kansen en mogelijkheden? Voor jou als persoon, organisatie, of zelfs voor jouw kerk?  

  Joris Cornielje verdiept zich graag in nieuwe technologie om verbinding te maken met anderen. Dat varieert van platforms en social media content voor grote (mediaorganisaties) tot AI-kunstwerken voor zijn twee kinderen en midgetgolf in virtual reality. Arjan Lock is directeur van de EO en presenteert programma’s als Ik mis je, EO Metterdaad en Pasen onder vuur. Hij woont in Amersfoort.

  Seminartent 1 – Algemeen 

 • 17.45 – 18.45 uur
  Mart-Jan van der Maas

  Discipelschap, dichter bij het hart

  Je bent een volgeling van Jezus – een discipel – maar ben je ook een ‘discipel maker’? En hoe doe je dat dan? Dat is waar het in deze seminar over gaat. Discipelschap dichter bij het hart van Jezus, dichter bij je eigen hart én dichter bij het hart van de ander. Concreet, praktisch en gericht op je gewone leven.

  Mart-Jan is getrouwd met Talitha en trotse vader van drie kinderen. Hij verlangt ernaar dat discipelschap meer en meer zichtbaar wordt. Samen Jezus volgen en samen discipelen maken op de manier waarop Jezus dat zelf ook deed. Vol passie geeft hij leiding aan Alongsiders Nederland, schreef het boek De diamant van discipelschap en spreekt regelmatig in gemeentes.

  Seminartent 2 – Algemeen 

 • 17.45 – 18.45 uur
  Martin Dol

  Leiderschap vol van de Heilige Geest

  In Gods koninkrijk ben je als leider geroepen om invloed uit te oefenen, zodat door Jezus herstel plaatsvindt. Dat klinkt mooi, maar de praktijk is weerbarstig. God belooft dat we kracht ontvangen van de Heilige Geest. Waar is die kracht zichtbaar en hoe kan ik van daaruit mijn leiderschap vormgeven?  

  Martin is getrouwd met Annemarije en samen hebben ze drie kinderen. Hij werkt bij Stichting Royal Mission als ‘Hoofd onderwijs’ en is betrokken bij de Fulltime School waar hij veel lesgeeft aan de jongeren die daar het vormingsjaar volgen. Martin is een ervaren spreker, trainer en begeleider van kerken.  

  Seminartent 3 – Leiderschap

 • 19.45 – 20.45 uur
  Christiaan Jelsma

  Cabaretvoorstelling De Verdenking

  Wat als je leven ineens een wending krijgt die je niet zag aankomen? Christiaan Jelsma hoorde kort na de geboorte dat zijn zoontje verdacht werd van het downsyndroom. Over het (acceptatie)proces dat volgde, maakte hij de cabaretvoorstelling De Verdenking. Christiaan vertelt een eerlijk verhaal over de weerbarstigheid van het leven. Een persoonlijke voorstelling met een lach en een traan; over afscheid nemen van een verwachting en het omarmen van kwetsbaar geluk.

  Bijzondere Mensen Tent 

 • 10.15 – 11.15 uur
  Wilma Veen

  Krachtig leven in moeilijke tijden

  Kwetsbaar en dichtbij vertelt Wilma haar persoonlijke verhaal over haar ernstig hartfalen en op de wachtlijst staan voor een harttransplantie. Ontdek hoe je krachtig kunt leven ondanks moeilijkheden en lijden. Wilma zal een onvergetelijke metafoor laten zien van wat ‘krachtig leven in moeilijke tijden’ betekent.

  Wilma Veen is kunstenares, auteur en spreekster. Ze leidt een online community in Nederland Ik Wonder Jou. Met meer dan 20.000 abonnees op haar dagelijkse bemoedigende mail ‘IkWonderJou’, wekelijks duizenden kijkers naar haar uitzendingen op YouTube en te beluisteren bij Groot Nieuws Radio. En dat ondanks een hartoperatie en ernstig hartfalen. Op dit moment staat ze op de wachtlijst voor een harttransplantatie. Wilma is getrouwd met André, daarnaast heeft ze drie zonen, een schoondochter en twee kleinkinderen.

  Seminartent 1 – Pastoraat

 • 10.15 – 11.15 uur
  Alpha Nederland

  Tijd voor jullie relatie – Marriage Course Experience (incl. hapje en drankje)

  God is enthousiast over relaties, daarom is er tijdens dit seminar tijd voor jou en je partner. Tijdens deze Marriage Course Experience krijg je inspirerende input voor jullie relatie. Vervolgens ga je daar met z’n tweeën, aan de hand van prikkelende vragen en quizjes, met elkaar over in gesprek. Mocht je overwegen een Marriage Course te geven, dan ben je ook van harte welkom!

  Joyce van de Kamp is 28 jaar oud en zeven jaar getrouwd met Stef. Ze werkt als relatiemanager (Pre)Marriage Courses voor Alpha Nederland. Ze gelooft dat God relaties fantastisch heeft bedacht, en dat bloeiende relaties een grote positieve impact hebben op de maatschappij. Van daaruit helpt ze kerken bij het ontwikkelen van een visie rondom het ondersteunen van relaties en het opzetten van een Marriage of Premarriage Course.   

  Seminartent 3 – Pastoraat 

 • 10.45 – 11.45 uur
  Teun Stortenbeker en Gerrit Duerink

  Verslaafd? Ik denk van niet!

  We denken gelijk aan drugs of alcohol als we het hebben over verslaving, maar alles in ons leven begint met een woord. Aan woorden die we denken of spreken zit je vast. Zelfs met een ontkenning van verslaving blokkeer je de weg van bevrijding. Alles begint met een keuzes en die, bewust of onbewust, bepalen ons leven. Vaak zitten we met gevolgen van die keuzes waar we niet van loskomen. Hoe kun je loskomen van al die verslavende gewoonten of gebruiken? Dat staat centraal in dit seminar.

  Gerrit Duerink is 54, getrouwd met Mirjam, vader van vijf en opa van vier. Al vele jaren geroepen om het verlorene de weg naar redding bekend te maken en te ondersteunen. Via zijn werk bij CHOG geeft hij zijn roeping vorm. Teun Stortenbeker, gehuwd met Dinie, vader van vijf en opa van zestien. Hij heeft veel grote genezings- en bevrijdingswonderen van God gezien in het werk bij De Hoop. Na zijn werkzame tijd bij De Hoop brak er met New Hope Pastoraal Centrum een nieuw tijdperk aan.

  Seminartent 2 – Pastoraat

 • 12.30 – 13.30 uur
  Arco de Leede

  Jezus dichterbij door je werk(plek)

  Als christen wil je je werk zo goed mogelijk doen, je bent immers een professional. Maar hoe maak je Jezus zichtbaar op je werkplek? Hoe kun je je collega’s dichter bij Jezus brengen? Jouw werk is ook Gods bediening en je kunt er God mee verheerlijken. Marketplace Ministry is getuige zijn op je werkplek – in Nederland, maar óók in het buitenland. Een nieuwe vorm van zending dus. Hoe dat werkt vertellen we tijdens dit seminar. Dus neem je baan op en ga! 

  Geloof en werk integreren is een sterke drijfveer voor Arco de Leede. Geloof werkt ook in het buitenland waar Arco en zijn gezin ruim tien jaar hebben gewoond (Midden-Oosten). Nog steeds is Arco veel betrokken op de Arabische wereld via zijn uitzendbureau om voor christenprofessionals te bemiddelen die een baan in het Midden-Oosten zoeken en voor migranten in Nederland die hier zinvol werk willen doen.

  Seminartent 1 – Mission 

 • 12.30 – 13.30 uur
  Ruben Flach en Jirska Alberts

  Vragen en antwoorden over de gebedsavond

  In de zondagavonddienst nemen we de tijd om te bidden voor zieken, omdat we geloven dat God ook nu nog mensen aanraakt en geneest. Waarom doen we dat? In deze Q & A gaan Ruben Flach en Jirska Alberts in op vragen over gebed voor de zieken en genezing(sdiensten). Dus heb je hierover vragen, dan ben je van harte welkom!

  Seminartent 2 – Algemeen 

 • 12.30 – 13.30 uur
  Marcel en Suzon van Noort

  Ruimte maken voor jonge leiders 

  We zien een generatie die klaar is om impact te hebben op hun omgeving. Hoe kunnen we hen helpen door ze vrij te zetten en te trainen? We geloven in het samen leidinggeven met jonge mensen, zodat zij persoonlijke impact hebben op hun omgeving waar dan ook ter wereld. 

  Marcel en Suzon van Noort hebben twee dochters. Sinds 2015 zijn zij betrokken bij Youth with a Mission en hebben ze als zendelingen in Hong Kong en in Portugal gewoond. Al meer dan 25 jaar zijn ze betrokken bij Opwekking Teenzone. Ze hebben een enorme passie voor jonge mensen, evangelisatie en zending.

  Seminartent 3 – Leiderschap 

Groeien in leiderschap

Goed en gezond leiderschap is onmisbaar – zowel in de kerk als daarbuiten. Kom naar de speciale seminartent waar ervaren leiders je inspireren om op jouw plek het verschil te maken!