Seminars

Tijdens de Pinksterconferentie is er een breed aanbod van inspirerende seminars rondom actuele onderwerpen op het gebied van: huwelijk en gezin, geloofsopvoeding, samenleving en zending. We werken hierin samen met diverse partners die graag hun ervaring en expertise op hun werkterrein delen met anderen.

 • Zaterdag

 • Zondag

 • Maandag

 • 10.15 – 11.30 uur
  Loving & Serving Muslims

  Moslims, jij en Jezus

  Is het mogelijk voor een moslim om een volgeling van Jezus te worden? Kom naar dit seminar en ontmoet een ex-moslima. Ontdek hoe een Nederlandse haar geloof deelt met moslims en leer over materialen die jou kunnen helpen om het goede nieuws van Jezus met hen te delen.

  Sahabat groeide op in een Turks gezin en was al heel jong zeer toegewijd moslim. Vanwege opmerkingen van een vriendin over Jezus begon ze op haar 23e te zoeken en de Bijbel te bestuderen. Ze kwam tot geloof en vraagt zich nog steeds af: waarom had niemand mij eerder over Jezus verteld?

  Seminartent 1 – Zending

 • 10.15 – 11.30 uur
  Saskia de Graaf & Nelleke Plomp

  It takes a church to raise a child

  Kerk en gezin samen verder.

  Corona zette niet alleen de wereld op zijn kop, maar ook de kerk. Opeens zat je als gezin niet meer in je gemeente of samenkomst, maar volgde je diensten vanaf je bank. Corona maakte nog meer zichtbaar hoe belangrijk het is als gezin en kerk elkaar versterken én hoe waardevol het kan zijn om sámen geloof te beleven.

  Hoe kun je als kerk en opvoeders samenwerken Hoe versterk je families en vorm je met elkaar een opvoedgemeenschap? In dit seminar gaan we in op deze vragen, leren we van o.a. kliederkerk en ga je naar huis met tips voor jouw eigen context.

  Saskia de Graaf, is getrouwd, moeder van drie kinderen en medewerker bij het kennisplatform van de Protestantse Kerk voor jonge Generaties. Haar passie is het versterken van gezinnen in de kerk.

  Nelleke Plomp is theoloog en werkt bij de Protestantse Kerk als projectleider kliederkerk. Ze maakt zich hard voor kerken als thuisplek voor kinderen, jongeren en families.

  Seminartent 2 – Geloofsopvoeding

 • 12.30 – 13.45 uur
  Roger Sutton

  Als God de stad beweegt

  De hele kerk is nodig om met het hele evangelie de hele woonplaats te bereiken. Hoewel deze overtuiging al tientallen jaren oud is, lijkt juist nu wereldwijd én in Nederland momentum te ontstaan. Roger Sutton deelt welke overtuigingen en principes er aan deze beweging ten grondslag liggen. Dit wordt geïllustreerd met verschillende praktijkvoorbeelden, ook uit Nederland. 

  Roger Sutton is oprichter van Gather Movement UK en leider voor Europa van MovementDay.org. Hij heeft de diepe overtuiging dat wanneer de kerk zich vanuit eenheid inzet voor de bloei van de stad, Jezus zichtbaar wordt – en kan daar veel voorbeelden van geven. Roger is getrouwd met Lesley en heeft 4 volwassen kinderen.

  Seminartent 1 – City Movements

 • 12.30 – 13.45 uur
  Rita Renema

  Met een lach en een traan

  De afgelopen twee jaar is er veel gebeurd en veranderd door corona, de lockdown, de isolatie…  Die onzekerheid en onveiligheid gaan inmiddels verder door de oorlog in Oekraïne. Allerlei vragen komen boven over de zin van het leven. Hoe verder? Waar is God in al het lijden? Moeilijke vragen die tijdens het seminar aan de orde komen o.a. aan de hand van het verhaal van de Emmaüsgangers. Hun hele leven, geloof staat op zijn kop. Er zijn ook de vragen over het lijden en God. Zijn hun vragen ook niet onze? Dan voegt zich een Vreemdeling bij hen en vraagt:  ‘Wat houdt jullie zo bezig?’ Wat kun je van deze vraag leren? Hoe laat jij je raken in het er zijn voor de ander namens God? Hoe houd je het vol?

  Rita Renema is gehuwd, en heeft met haar man drie kinderen en zes kleinkinderen. Ze omschrijft zichzelf als een levensgenieter met een lach en een traan. Al jong leerde ze dat rouw, verlies en verdriet bij het leven horen. Het heeft haar gevormd in het helpen zorg dragen voor anderen. Haar werk als geestelijk verzorger, ouderling pastoraat ligt haar nauw aan het hart.

  Seminartent 2 – Omgaan met lijden

 • 14.15 – 15.30 uur
  John Maasland

  Van discipel naar discipelmaker

  De opdracht van Jezus is duidelijk: “Maak discipelen”. Deze opdracht is gegeven aan zijn discipelen, en daarmee ook aan ons. Het is de roeping van de kerk waarin we allemaal een taak hebben: discipelmaker zijn, of visser van mensen, zoals Jezus aan het begin van zijn bediening zei. Dit is geen speciale roeping voor speciale mensen, maar geldt voor alle volgelingen van Jezus!

  John Maasland werd na 21 jaar IT-ondernemer te zijn geweest door God naar Operatie Mobilisatie gestuurd, waar hij nu dient als directeur. John is gegrepen door de Bijbelse boodschap en door Jezus Christus en wil niets liever dan dat iedereen het evangelie kan horen, zien en ervaren.

  Seminartent 1 – Geloofsleven

 • 14.15 – 15.30 uur
  Pieter Dingemanse & Peter Verboom

  Duivelse dialogen overwinnen!

  Seminartent 2 – Huwelijk

 • 16.00 – 17.15 uur
  Abraham (Open Doors)

  Als de kerk vervolgd wordt?!

  Wat zou jij doen als je – door je geloof in Jezus – je baan verliest? Of als je familieleden je niet meer willen zien? Abraham weet wat het is om vervolgd te worden. Tijdens dit seminar vertelt hij verhalen van vervolgde christenen én word je uitgedaagd om zelf na te denken hoe jij omgaat met tegenstand om je geloof. Jouw vervolgde broers en zussen zetten je aan het denken door hun radicale toewijding aan God.

  Seminartent 1 – Vervolgde kerk

 • 16.00 – 17.15 uur
  Daniëlle Koudijs

  Rising moms

  Dicht bij God, jezelf en je gezin blijven is in de tijd waarin we leven essentieel. Maar hoe doe je dat? Tijdens dit seminar word je uitgedaagd om na te denken over wat voor jou écht belangrijk is en krijg je handvatten om dat toe te passen in je leven. Je hoort ook welke struggles andere moeders ervaren. Want het moederschap is soms moeilijk en daarin sta je niet alleen. Als je weet wat voor jou écht belangrijk is, zal dit je helpen om beter in verbinding met God, jezelf en je gezin te leven. Daar wordt het leven een stuk makkelijker van.

  Daniëlle Koudijs is getrouwd met Jos en moeder van drie kinderen. Sinds 2016 bouwt ze aan Power to the Mama’s: een beweging van christelijke moeders. Haar missie is moeders bemoedigen met eerlijke verhalen en Gods woord en waarheid, zodat ze in verbinding leven met God, zichzelf en hun gezin.

  Seminartent 2 – Geloofsopvoeding

 • 17.45 – 19.00 uur
  Jef De Vriese

  Hoe ga je om met angst en bezorgdheid in de huidige tijd?

  De wereld staat op zijn kop. Waar is in coronatijden en oorlogsdreiging God en de vervulling van zijn beloften? Wat is Gods plan met de pijn van het leven? ‘Wees niet bezorgd’ is gemakkelijk gezegd. Maar hoe doe je dat? Ontdek Gods liefde als een schuilplaats in woelige tijden!

  Jef De Vriese is directeur van het Centrum voor Pastorale Counseling (CPC). Hij is gehuwd met Herlinde en heeft twee dochters en vijf kleinkinderen. De passie van Jef en Herlinde is via cursussen en pastoraat delen hoe Gods Woord genezend werkt in de moeilijkheden van het leven.  

  Seminartent 1 – Geloofsleven

 • 17.45 – 19.00 uur
  Alpha

  Beleef Alpha (incl. gratis maaltijd)

  ‘Ik heb de liefde van Jezus ervaren’ zegt de meerderheid van de deelnemers op een Alpha. Ze geven aan God op een diepere manier te leren kennen en liefdevoller te zijn geworden naar mensen in hun omgeving. Ben jij benieuwd wat Alpha jou kan brengen? Pak deze unieke kans en beleef een live Alpha-avond op Opwekking. Misschien smaakt het wel naar meer en ga je na Opwekking een Alpha volgen bij jou in de buurt.

  Op Alpha ontdek je tijdens tien interactieve en gezellige bijeenkomsten wat het christelijk geloof inhoudt. Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

  Seminartent 2 – Geloof

 • 19.45 – 21.00 uur
  Els van Dijk

  Jij bent ok!

  Seminartent 1 – Identiteit

 • 19.45 – 21.00 uur
  Joost Klok & Arnoud Drop

  De kansen voor de kerk; missionair kerk zijn in een hybride tijdperk

  Wat een kansen voor de kerk! In het tijdperk tijdens en na corona zijn er volop nieuwe mogelijkheden ontdekt. Kerken hebben meer dan ooit de mogelijkheden gezien waar online en fysiek bij elkaar komen. ‘Hybride kerk-zijn’ vraagt om scherpe keuzes.

  In de afgelopen jaren hebben we met honderden kerken opgetrokken in de ontdekkingsreis van hybride kerk-zijn. In dit seminar gaan we in op de belangrijkste lessen, gemaakte fouten en vooral: de kansen voor de kerk.

  Joost en Arnoud zijn in hun werk als relatiemanager en directeur bij Alpha Nederland dagelijks in gesprek met kerken over missionaire kansen. Beiden kijken ze hoopvol naar de kerk in Nederland en kunnen ze genieten van een goed glas whisky. Alleen op zondagavond 19.00uur verschillen de passies fors.

  Seminartent 2 – Geloof en kerk

 • 19.45 – 21.00 uur
  Mieke Bolle en José Korsaan

  Je geloof en kerk delen met mensen met een (licht) verstandelijke beperking

  Mieke Bolle (begeleider woongroep) en José Korsaan (jeugdwerker) hebben jarenlange ervaring in de omgang met verstandelijk beperkten. Ze spreken vol liefde en met bewondering over deze groep mensen en zijn zeer gedreven om hen te bereiken met het evangelie. Tijdens dit seminar leer je om op een andere manier naar jezelf en verstandelijk beperkten te kijken. Daarnaast krijg je waardevolle tips om je geloof en kerkgemeenschap met hen te delen. Mieke: “Als je echt aan de slag gaat met dit onderwerp, gaat ook jouw geloof veranderen.”

  Bijzondere Mensen Tent

 • 21.30 – 22.45 uur
  Jurjen van Houwelingen

  Hoe blijf je geloven ook als je het niet meer ziet

  Ontwikkel veerkracht in je leven! 
  Tegenslag. We krijgen er allemaal mee te maken. Maar hoe navigeer je door moeilijke tijden heen en hoe ontwikkel je de veerkracht om terug te veren wanneer het leven zware klappen uitdeelt?

  In dit seminar vertelt Jurjen van Houwelingen aan de hand van zijn persoonlijke reis wat hij heeft geleerd over omgaan met tegenslag. Hij reikt daarbij praktische tips aan waar je heel concreet mee aan de slag kunt om veerkrachtiger in het leven te staan. 

  Jurjen van Houwelingen (39) was een succesvol ondernemer tot hij op 35-jarige leeftijd een herseninfarct kreeg waardoor hij onder andere zo goed als blind raakte. Hij moest zijn succesvolle bedrijf loslaten en verloor op het dieptepunt alle hoop en moed om nog te leven. Toch vond hij de veerkracht om zichzelf opnieuw uit te vinden en inspireert hij nu anderen hoe zij om kunnen gaan met moeilijke tijden in hun leven. Jurjen is getrouwd met Stefanie en heeft drie kinderen.

  Seminartent 1 – Geloofsleven

 • 21.30 – 22.45 uur
  Wilkin van de Kamp

  Wat seks met je doet

  In dit seminar wil ik je laten zien hoe mooi God het bedoeld heeft en wat ‘het’ met je doet. Seks is niet neutraal. Als je het hebt, doet het wat met je. In positieve of negatieve zin. Seks kan je in de zevende hemel brengen, maar ook in de diepste hel.

  Wilkin van de Kamp is getrouwd met Aukje. Samen hebben zij vier zonen, drie schoondochters en zeven kleindochters. Wilkin is een echte bruggenbouwer, spreker in binnen- en buitenland en auteur van diverse bestsellers als Het wonder van het kruis en Wie je bent in Christus. In dit alles wil hij de bevrijdende boodschap van Gods liefde verkondigen.

  Seminartent 2 – Seksverslaving

 • 10.15 – 11.30 uur
  Michelle van Dusseldorp & Willemijn de Weerd

  De ‘goed genoeg’ ouder

  Je kind begeleiden, omgaan met je eigen grenzen en emoties en alles in goede banen leiden – het ouderschap is geregeld topsport. Iedere ouder wil het beste voor zijn kind en dat het in een veilige omgeving opgroeit tot volwassene. Maar hoe doe je dat? Een seminar met verhalen, informatie maar vooral veel praktische tips.

  Michelle is psycholoog, integratieve therapeut en geeft leiding aan Groundwork. Willemijn is spreekster en schrijfster. Ze heeft al meer dan 70 boeken op haar naam staan. Het is hun gezamenlijke passie om ouders toe te rusten met als boodschap: je hoeft het niet perfect te doen, maar goed genoeg.

  Seminartent 1 – Geloofsopvoeding

 • 10.15 – 11.30 uur
  Annasjouk Nijhof & Hilde Sneep

  Help! Digitaal opvoeden van mijn kind

  Heb jij strijd over schermen? Maak jij je zorgen om alle digitale invloeden? Wij geven je tools om zelf keuzes te maken in jouw digitale opvoeding, dit te verbinden aan een leven met Jezus èn om thuis in gesprek te gaan. Voor ouders van kinderen tussen 4 en 12 jaar.

  Hilde Sneep en Annasjouk Nijhof zijn de oprichters van Xpeditie 3.6.0., een organisatie voor geloven en opvoeden. Ze willen jou inspireren en ondersteunen in de geloofsopvoeding, zodat jouw kinderen ontdekken wie Jezus is, wie ze zelf zijn en hoe ze met Hem kunnen leven, ook in onze digitale wereld. 

  Seminartent 2 – Geloofsopvoeding

 • 12.30 – 13.45 uur
  Opwekking/MissieNederland

  Seksisme raakt mensen – ook in de kerk

  Ieder mens heeft beelden in zijn of haar hart over mannen en vrouwen. Dat kan functioneel zijn, maar ook belemmerend. Zeker als je vanwege je sekse anders behandeld wordt en niet meer wordt gezien om wie je bent. Dat doet pijn en doet geen recht aan hoe God ons gemaakt heeft. Dit gebeurt ook in de kerk! Hoe kunnen we als christenen groeien in gelijkwaardigheid? In een panelgesprek gaan we daarop in en jíj kunt meedoen met jouw vragen!

  Vier panelleden gaan ieder vanuit hun eigen expertise in op het onderwerp onder leiding van gespreksleider Minella van Bergeijk, CEO van Tearfund. Aliene Boele deed onderzoek naar seksisme in de kerk, Joël Boertjens bestudeerde de rol van de vrouw in de Bijbel, Almatine Leene werd de eerste vrouwelijke dominee in de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en Ruben Flach zet zich als directeur van Opwekking in voor meer gelijkwaardigheid en Ruth Sleebos, bestuurslid van Opwekking en algemeen secretaris van de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten (VPE) deelt haar ervaring.

  Seminartent 1 – Panelgesprek

 • 12.30 – 13.45 uur
  Stichting Geloofsgesprekken en Stichting Agapè

  Je geloof leren delen – het geloofsgesprek

  Het geloofsgesprek verdiept niet alleen de relatie met de ander, maar ook je eigen geloof. Het geeft invulling aan onze missie om als volgelingen van Jezus van Hem te getuigen. In deze leerzame workshop maak je kennis met de impact van het geloofsgesprek en krijg je praktische handvatten aangereikt. Door het zelf te doen leren we je op een eenvoudige manier je geloof te delen met iemand die je nog niet kent.

  Wilfred Fijnvandraat is medeoprichter van Stichting Geloofsgesprekken en werkt sinds februari 2021 als directeur van Agapè en GAiNhelpt. Hij heeft het verlangen om als man van vrede heelheid te brengen in gebroken levens van mensen en om vanuit relatie invulling te geven aan visie en actie.

  Seminartent 2 – Geloofsleven

 • 14.15 – 15.30 uur
  Jan & Imma Slot

  Liefde is… praten met je partner

  Huwelijken groeien vaak uit elkaar omdat we elkaar niet begrijpen. En als we elkaar niet meer begrijpen, praten we niet meer echt. We hebben als kind wel leren praten, maar echt met elkaar praten is soms moeilijk. In dit seminar proberen we te begrijpen waarom de communicatie vaak zo moeilijk verloopt en geven we handvatten om beter te leren praten met elkaar.

  Jan en Imma Slot trouwden in 1974 en werkten een aantal jaren in de zending in West- Afrika. Daar kregen ze ernstige problemen in hun huwelijk. Toen ze in plaats van de ander dingen te verwijten God gingen vragen om hen hun eigen fouten te laten zien, veranderde het. Terug in Nederland begon God hen te gebruiken voor andere stellen.

  Seminartent 1 – Huwelijk

 • 14.15 – 15.30 uur
  Anne-Mareike Schol-Wetter

  Hoe geef ik de Bijbel een plek in mijn dagelijks leven

  De Bijbel: soms raakt hij je zo dat je hem niet kunt wegleggen, en soms ligt hij maandenlang ongeopend op je nachtkastje. In dit seminar ontdek je wat jou motiveert om de Bijbel te lezen, wat je struikelblokken zijn, en welke manier van Bijbellezen je wel lang kunt volhouden.

  Anne-Mareike Schol-Wetter werkt als Hoofd Bijbelgebruik bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Haar passie voor de Bijbel is door haar studie theologie en haar promotie over vrouwen in het Oude Testament alleen maar gegroeid. Toch weet ze ook hoe moeilijk het kan zijn om de Bijbel een plek te geven in je dagelijks leven…

  Seminartent 2 – Bijbellezen

 • 16.00 – 17.15 uur
  Jurjen ten Brinke

  No Choice – wie gaat het vertellen!?

  Steeds meer christenen zijn actief in hun directe omgeving; een mooie ontwikkeling. Tegelijk zijn er honderden miljoenen mensen die überhaupt nooit van Jezus gehoord hebben. Al zouden ze voor Hem willen kiezen, ze hebben nu No Choice. Is ‘zending’ echt een ver van mijn bed show geworden? Jurjen ten Brinke gaat in gesprek met diverse inspirerende personen en neemt je mee in zijn eigen zoektocht.

  Jurjen ten Brinke (44, man van Marijke en vader van vier kinderen) is voorganger van multiculturele kerk Hoop voor Noord in Amsterdam, waar veel mensen komen uit landen waar nauwelijks christenen zijn. Daarnaast werkt hij als presentator bij de EO en is hij als ambassadeur betrokken bij Tearfund.

  Seminartent 1 – No Choice

 • 16.00 – 17.15 uur
  Andrew Scott

  Mission 2day

  Ontdek hoe vandaag de dag iedereen op zijn eigen manier mee kan doen in de wereldwijde verspreiding van het evangelie, juist met de talenten die God gegeven heeft. Wat als jij je baan of onderneming oppakt en meeneemt naar een plek op de wereld waar ze Jezus nog niet kennen?

  “Je bent met één doel geschapen: leef je leven tot eer van God. Een andere, specifieke roeping is niet nodig. Je bent uniek geschapen om dat op een unieke manier vorm te geven, dus zoek uit waar je vol passie over bent, waar je goed in bent en waar je precies past – en ga ervoor.” Dit is wat Andrew Scott, CEO van Operatie Mobilisatie USA en veelgevraagd spreker, uitleeft en waar hij iedereen in aanmoedigt.

  Seminartent 2 – Zending

 • 17.45 – 19.00 uur
  Arnoud Drop & Dorine Sommer

  We hebben al een welkomstteam

  Waarom is gastvrijheid zo belangrijk en vooral: hoe ben je gastvrij kerk? Tijdens deze seminar duiken we in het thema en word je geprikkeld om met nieuwe ogen naar je kerk te kijken. Welke kansen zijn er voor jou, en voor jouw kerk, om te groeien in gastvrijheid?

  Arnoud is getrouwd met Tanya en vader van Micha, Elia en Aliza. Hij zet zich als directeur van Alpha Nederland in om de kerk te ondersteunen in haar missie volgelingen van Jezus te maken. Dorine is getrouwd met Steven en moeder van Mirre en Micha. In haar werk bij Alpha Nederland spreekt ze veel met kerkleiders over thema’s als gastvrijheid. 

  Seminartent 1 – Alpha

 • 17.45 – 19.00 uur
  Julyan Lidstone

  Niet mijn, maar Zijn missie

  We hebben het vaak over de missie van christelijke organisaties of de missie van de kerk. In werkelijkheid is het allemaal veel mooier. Als volgelingen van Jezus worden we ingezet in zijn missie. God heeft een plan en daar zijn wij onderdeel van.

  Ontdek hoe deze missie van God zich de hele Bijbel door steeds meer ontvouwt en hoe dit tot een hoogtepunt komt in het leven van Jezus. En nu heeft Hij ons geroepen om ingezet te worden in zijn missie. God heeft geen missie voor de kerk, Hij heeft de kerk voor zijn missie.

  Als student in Manchester leerde Julyan Jezus kennen. Sindsdien leidt hij een gepassioneerd leven als volgeling van Jezus. Julyan is getrouwd met Lenna, en ze hebben een hart voor moslims. Zij woonden vier jaar in India onder de minst bereikte mensen, en 15 jaar in Turkije waar zij een kerk mochten helpen stichten.

  Seminartent 2 – Zending

 • 19.45 – 21.00 uur
  Johan Witmer

  Het levensgebed

  Johan Witmer (psycholoog bij Profila Zorggroep) zorgt al 40 jaar voor mensen met een beperking. Hij weet uit ervaring hoe je mantelzorg een goede plek kunt geven in je leven. Jezus zegt: “Kom bij Mij als je vermoeid en belast bent.” Maar Hij geeft daar geen gebruiksaanwijzing bij. Johan geeft je tijdens dit seminar praktische tips om je hoofd boven water te houden, zodat mantelzorg niet ten koste gaat van de zorg voor jezelf.

  Bijzondere Mensen Tent

 • 10.15 – 11.30 uur
  Maartien Hutter

  Nooit meer een kleurplaat (geloofsgesprekken voeren met je kind)

  Nooit meer een kleurplaat (geloofsgesprekken voeren met je kind)
  Verlang je naar waardevolle momenten met kinderen rond de Bijbel en geloof? Laat je dan inspireren door kindertheologie! Deze visie op geloofsopvoeding gaat uit van de actieve, gelijkwaardige rol van kinderen, en van de kracht van de Bijbel en geloof. In het seminar gaan we in op de achtergronden en krijg je handvatten om zelf open en ontdekkend aan de slag te gaan.

  Maartien Hutter is theoloog en pedagoog. Zij werkt als specialist Kind & Bijbel bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap. Kindertheologie is voor haar een bron van inspiratie, en dat deelt zij graag in dit seminar. In juli 2021 publiceerde Maartien samen met Henk Kuindersma het boek Nooit meer een kleurplaat.

  Seminartent 2 – Geloofsopvoeding

 • 12.30 – 13.45 uur
  ds. Esther Struikmans, ds. Marien Kollestaart, Shadi Haddad, ds. Esther van Schie

  Migrant zoekt kerk

  Hoe zorg je voor een succesvolle match? Hoe kan jouw gemeente die plek zijn of worden waar mensen van verschillende culturen samen God dienen? In dit interactieve programma raken migranten en Nederlanders in gesprek. Je gaat weg met genoeg inspiratie om een eerste stap te zetten. 

  Dit seminar wordt georganiseerd door ds. Esther Struikmans, ds. Marien Kollenstaart, Shadi Haddad en ds. Esther van Schie. Zij vormen samen een gedreven team dat toerusting verzorgt en ervan droomt dat meer kerken ontdekken hoe belangrijk en verrijkend het is om samen te geloven met migranten en Nederlandse christenen. Ook verschillende migrantenchristenen zullen hun bijdrage leveren.

  Seminartent 1 – Geloofsleven

 • 12.30 – 13.45 uur
  ds. Jeroen Sytsma

  Leven in de schepping, met Jezus in je hart

  Bladzij één van de Bijbel: God is Schepper. Met zijn schepping is veel aan de hand. Welke verantwoordelijkheid heb je als christen? Dit seminar: inspiratie uit de Bijbel, je geloof in daden omzetten en nieuwe bronnen van vreugde vinden. En je leert de gelijkenis van de chipszak …!

  ‘Leerling van Jezus’, dat is het belangrijkste over Jeroen Sytsma. En Jezus gaat over het hele leven. Hoe laat mijn omgang met de schepping, die zucht onder wat mensen haar aandoen, zien dat ik Jezus liefheb? Verder: 52 jaar, trotse vader van vier kinderen, gescheiden, vogelaar, filmfan, predikant in Zwolle, ZeroWaste-pionier en Pieterpad-wandelaar.

  Seminartent 2 – Geloofsleven

 • 14.15 – 15.30 uur
  Bert Noteboom

  Israël, het land van de belofte

  Shalom! Hiermee groet men elkaar in Israël. Een alledaagse groet of….? Wat is de diepere boodschap achter dit ene woordje? Ga samen met Bert Noteboom mee op ontdekkingstocht naar de shalom van God. Reis in vogelvlucht door het beloofde land, in de voetsporen van rabbi Jezus om de werkelijke betekenis van dit woord te ontdekken. Laat je raken, zoals deze ontdekking eens Bert diep raakte…

  Bert Noteboom is geboren in Rotterdam, getrouwd met Christa en vader van Joshua, Joëlle en Judah. Hij is missionair voorganger en daarnaast in het land actief als spreker en dirigent. Naast zijn werk als pastor heeft hij een grote passie voor muziek én voor het land Israël. 

  Seminartent 1 – Israël

 • 14.15 – 15.30 uur
  David de Vos

  Q&A over genezing(sdiensten)

  In de zondagavonddienst nemen we de tijd om te bidden voor zieken, omdat we geloven dat God ook nu nog mensen aanraakt en geneest. Waarom doen we dat? In deze Q & A gaat David de Vos in op vragen over gebed voor de zieken en genezing(sdiensten). Dus heb je hierover vragen, dan ben je van harte welkom!

  Seminartent 2 – Q&A

Hoofdprogramma

Het seminarprogramma maakt onderdeel uit van het hoofdprogramma. In de samenkomsten staan aanbidding en krachtige prediking over het thema ‘Diep geraakt’ centraal!

Blijf op de hoogte

Bekijk het laatste nieuws of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Over ons    Colofon    Voorwaarden    ANBI    Privacy    Cookies    Disclaimer

Copyright © St. Opwekking    Alle rechten voorbehouden    Website door Aaron Media