Skip to main content

Praktisch

Toegankelijkheid

De Pinksterconferentie is een plek voor iedereen – jong en oud, met of zonder beperking. Wij doen onze uiterste best om het grotendeels onverharde conferentieterrein zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Soms moeten we keuzes maken over de invulling hiervan, wat niet altijd helemaal aansluit met de wensen van bezoekers. Wij vragen hiervoor begrip. De programma’s op het hoofdterrein zullen zo toegankelijk en rolstoelvriendelijk als mogelijk worden gemaakt.

Aankomst en vertrek

Ik kom als daggast en heb een handicap, waar kan ik parkeren?

Vlak bij de ingang van het evenemententerrein is een parkeerplaats voor mensen die een handicap hebben. De route naar deze locatie staat met borden ‘P Mindervaliden’ aangegeven vanaf de provinciale weg. Om op dit parkeerterrein te mogen parkeren is een wettelijke gehandicaptenparkeerkaart nodig.

Hebben jullie de mogelijkheid om een rolstoel te huren?

Er zijn tijdens de conferentie beperkte mogelijkheden om een rolstoel te huren. Deze zijn beschikbaar bij de toegangscontrole van het terrein. De rolstoelen zijn per dag te huur voor € 20,00 (+ € 20,00 borg).

Kamperen

Ik heb een medische aandoening en heb stroom nodig. Kan ik komen kamperen?

Voor mensen die wegens medische redenen, bijvoorbeeld slaapapneu, stroom nodig hebben, is er een speciaal kampeerveld ingericht. Omdat hier beperkt plek is, vragen we je om hiervoor een aanvraag te doen door te mailen naar registratie@opwekking.nl. Vermeld in deze mail duidelijk de reden van de aanvraag en je ticketnummer.

Let op: Heb je medicijnen die gekoeld moeten worden, of een accu die opgeladen moet worden? Dan geldt dit niet als een reden om op dit terrein te mogen kamperen. Medicijnen kunnen gekoeld worden bij de Medische Dienst. Ook accu’s van bijvoorbeeld een rolstoel kunnen daar opgeladen worden.

Ik heb een handicap. Waar kan ik kamperen?

Tijdens de conferentie is een speciaal kampeerveld gereserveerd voor mensen met een handicap of die vanwege gezondheidsproblemen stroomvoorziening nodig hebben. Omdat hier beperkt plek is, vragen we je om hiervoor een aanvraag te doen door te mailen naar registratie@opwekking.nl. Vermeld in deze mail duidelijk de reden van de aanvraag en je ticketnummer.

Kan ik dicht bij het samenkomstterrein kamperen? Ik ben slecht ter been.

Tijdens de conferentie is een speciaal kampeerveld gereserveerd voor mensen met een handicap of die vanwege gezondheidsproblemen stroomvoorziening nodig hebben. Omdat hier beperkt plek is, vragen we je om hiervoor een aanvraag te doen door te mailen naar registratie@opwekking.nl. Vermeld in deze mail duidelijk de reden van de aanvraag en je ticketnummer.

Hoe kan ik een plek op het kampeerterrein voor mensen met een handicap reserveren?

Je kunt een plaats op dit kampeerveld aanvragen, door je als kampeerder aan te melden en vervolgens een aanvullende mail te sturen naar registratie@opwekking.nl met daarin de reden van je aanvraag en je ticketnummer.

Op het terrein

Zijn er rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig?

Er zijn op diverse plekken op het terrein toiletten voor mensen die rolstoelgebonden zijn of een andere beperking hebben. Deze bevinden zich bij de toiletten op het hoofdterrein en bij de toiletten op het kampeerveld voor mensen met een beperking.

Zijn er gebarentolken en/of schrijftolken aanwezig?

In de samenkomsttent zijn bij elke samenkomst een gebarentolk en een schrijftolk (liveondertiteling) aanwezig. Hiervoor is een speciaal zitgedeelte gereserveerd, bij binnenkomst rechts vooraan in de tent. Graag mailen voor Hemelvaartsdag naar dovennaaropwekking@gmail.com als je een plek wil reserveren en om eventuele andere programmaonderdelen met een gebaren- of schrijftolk te kunnen volgen

Zijn er voorzieningen voor slechtzienden?

Voor mensen met een visuele beperking zijn er geen speciale voorzieningen aanwezig. Het is wel toegestaan om een assistentie- of geleidehond mee te nemen naar de conferentie. Let op: vanuit het KNGF wordt geadviseerd om geen assistentie- of geleidehonden mee te nemen naar plekken met harde muziek en/of grote mensenmassa’s.

Zijn er in alle tenten plaatsen voor rolstoelgebruikers gereserveerd?

Zowel in de grote samenkomsttent bij de volwassenen als bij de jongeren en tieners is er een speciaal gedeelte voor mensen in een rolstoel. In de andere programmatenten is dit per tent verschillend geregeld. Je kan ter plaatse vragen of er plaatsen voor rolstoelgebruikers zijn gereserveerd. Je hoeft niet van tevoren een plek te reserveren.

Is er een speciale plek waar je als volwassene terechtkan voor je lichamelijke verzorging?

We hebben een Special Care-tent bij het invalidentoilet op het hoofdterrein. Hier kun je in alle rust terecht voor je lichamelijke verzorging, eventueel met je begeleider.

In deze tent vind je ook de babycare en prikkelvrije ruimte.

Is er een ruimte beschikbaar waar ik me prikkelvrij kan terugtrekken?

Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van een prikkelvrije ruimte in de Special Care-tent bij het invalidentoilet op het hoofdterrein. Je kan je hiervoor ter plekke inschrijven bij het Infopunt op het hoofdterrein.

In deze tent vind je ook de babycare en ruimte waar je als volwassene terechtkan voor je lichamelijke verzorging.

Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op via registratie@opwekking.nl.

Route en parkeren

De Pinksterconferentie vindt plaats op het evenemententerrein van Walibi Holland, Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen. Je kunt het terrein op verschillende manieren bereiken.