Praktisch

Toegankelijkheid

De Pinksterconferentie is een plek voor iedereen – jong en oud, met of zonder beperking. Wij doen onze uiterste best om het grotendeels onverharde conferentieterrein zo goed mogelijk toegankelijk te maken voor mensen die rolstoelgebonden zijn. Soms moeten we keuzes maken over de invulling hiervan wat niet altijd helemaal aansluit met de wensen van bezoekers. Wij vragen hiervoor begrip. De programma’s op het hoofdterrein zullen zo rolstoelvriendelijk als mogelijk worden gemaakt.

Zowel in de grote samenkomsttent bij volwassenen als bij de jongeren en tieners is er een speciaal gedeelte voor mensen in een rolstoel. Hiervoor hoef je je niet aan te melden. In de andere programmatenten is dit per tent verschillend geregeld. Je kunt ter plaatse vragen of er plaatsen voor rolstoelgebruikers zijn gereserveerd.

Kamperen

Tijdens de conferentie is een gedeelte van het kampeerterrein gereserveerd voor mensen met een beperking of die vanwege gezondheidsproblemen stroomvoorziening nodig hebben of niet ver kunnen lopen. Zij kunnen hun auto op een parkeerplaats in de buurt van dit kampeerterrein parkeren. Je kunt een plaats op dit terrein aanvragen, door je als kampeerder aan te melden en vervolgens een aanvullende mail te sturen naar registratie@opwekking.nl met daarin de reden van je aanvraag.  

Parkeren daggast

Ben je aangewezen op je rolstoel en in het bezit van een officiële gehandicaptenparkeerkaart, dan kun je als daggast je auto dichterbij parkeren. De route naar deze locatie staat met borden ‘P Mindervaliden’ aangegeven vanaf de provinciale weg.

Ben je slecht ter been, maar niet rolstoelgebonden en niet in het bezit van een officiële gehandicaptenparkeerkaart, dan rijdt onze vervoer- en pendeldienst vanaf de parkeerplaats naar de ingang van het terrein. Je hoeft je hier niet van tevoren voor op te geven. 

Natuurlijk kun je ook iemand die slecht ter been is afzetten op het halen- en brengen punt en de auto daarna zelf parkeren. Vanaf dat punt worden bezoekers ook geholpen om de ingang van het terrein te bereiken. 

Veelgestelde vragen

Zijn er rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig?

Er zijn op diverse plekken op het terrein toiletten die rolstoeltoegankelijk en ook voor mensen met een andere beperking toegankelijk zijn. Namelijk bij de toiletten op het hoofdterrein en op het kampeerterrein voor mensen met een beperking.

Ik ben rolstoelgebonden, waar kan ik parkeren?

Voor daggasten: Vlak bij de ingang van het evenemententerrein is een parkeerplaats voor mensen die rolstoelgebonden of zeer slecht ter been zijn. De route naar deze locatie staat met borden ‘P Mindervaliden’ aangegeven vanaf de provinciale weg. Om op dit parkeerterrein te mogen parkeren is een officiële gehandicaptenparkeerkaart nodig.  Voor degenen die slecht ter been zijn, maar geen officiële gehandicaptenparkeerkaart hebben, rijdt onze pendeldienst vanaf de algemene parkeerplaats naar de brug aan de toegangscontrole. Je hoeft je hier niet van tevoren voor op te geven.

Voor kampeerders: Tijdens de conferentie is een deel van het kampeerterrein gereserveerd voor mensen met een beperking of die vanwege gezondheidsproblemen stroomvoorziening nodig hebben of niet ver kunnen lopen. Zij kunnen hun auto op een parkeerplaats in de buurt van dit kampeerterrein parkeren. Je kunt een plaats op dit terrein aanvragen, door je als kampeerder aan te melden en vervolgens een aanvullende mail te sturen naar registratie@opwekking.nl met daarin de reden van je aanvraag. 

Hebben jullie de mogelijkheid om een rolstoel te huren?

Wij hebben geen mogelijkheid om een rolstoel te huren. Graag verwijzen wij je naar een bedrijf dat rolstoelen verhuurt. 

Zijn er gebarentolken en/of schrijftolken aanwezig?

Ja, in de samenkomsttent is voor elke samenkomst een gebarentolk en schrijftolk (live ondertiteling) aanwezig. Hiervoor is er een speciaal zitgedeelte gereserveerd, bij binnenkomst rechts vooraan in de tent. Graag mailen voor Hemelvaartsdag naar dovennaaropwekking@gmail.com als je een plek wilt reserveren, en om eventuele andere programmaonderdelen met gebaren of schrijftolk te kunnen volgen.

Zijn er voorzieningen voor slechtzienden?

Voor mensen met een visuele beperking zijn er geen speciale voorzieningen aanwezig. Het is wel toegestaan om een assistentie- of geleidehond mee te nemen naar de conferentie. Let er hierbij op dat er vanuit het KNGF geadviseerd wordt om geen assistentie- of geleidehonden mee te nemen naar plekken met harde muziek of grote mensenmassa’s. 

Blijf op de hoogte

Bekijk het laatste nieuws of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Over ons    Colofon    Voorwaarden    ANBI    Privacy    Cookies    Disclaimer

Copyright © St. Opwekking    Alle rechten voorbehouden    Website door Aaron Media