Skip to main content

20 mei 2024

Ruben Flach, algemeen directeur Opwekking, neemt afscheid van de Pinkster­conferentie

Tijdens de samenkomst op maandagochtend nam Opwekking directeur Ruben Flach afscheid van de Pinksterconferentie. ‘De Pinksterconferentie is niet meer van Opwekking, maar van Nederland. Door God aan ons allemaal gegeven!’

Tijdens de dienst werden Ruben Flach en zijn vrouw Mirjam uitgezegend door mededirecteur Carlino Bus, het bestuur en de leiders van Youth.Opwekking, de Teenzone, het Kinderplein en de Bijzondere Mensen Tent.

Uniek

Henk Stoorvogel, voorzitter van het bestuur van Opwekking noemde Rubens aanstelling als directeur een “match made in heaven. Iemand met een profiel als jij, met alle talenten die God in jou gelegd heeft, is uniek.”

Mens centraal

Mededirecteur Carlino Bus benadrukte de dienende houding van Ruben. “Jij stelde altijd de mens voor de taak en het doel. Vaak zeg jij: wij gaan het niet fiksen, het is God die het doet. Jij bent altijd vol van de Geest, dat heeft ons vanaf het begin samengebracht: we houden zó van het werk van de Heilige Geest! Dank voor je humor en voor je creatieve oplossingen. Dank voor jouw geloof in mij als leider. Dankjewel voor jouw vriendschap.”

Genoten

Daarna nam Ruben Flach het woord: “Ik ben dankbaar, en ik heb genoten van wat God heeft gedaan in de tien jaar dat ik hier mocht werken. Met een bestuur dat vol achter je staat, maar dat ook een kritische noot laat horen waar dat nodig is. Ik ben dankbaar voor de komst van Carlino, waarmee er voor mij ruimte kwam om verder te bewegen naar wat God van mij vroeg in deze bediening. In die vijf jaar hebben Carlino en ik elkaar opgebouwd en zijn we goede vrienden geworden.

Ik vond het een voorrecht om leiding te geven aan een club die zo’n verlangen heeft om mee te bouwen aan de werkplaats van de Heilige Geest. Een plek waar kampeerders, bezoekers en medewerkers een persoonlijke ontmoeting hebben met Jezus om te leven in de kracht van de Heilige Geest. En het is geweldig om op te trekken met ons leger van meer dan vijfduizend medewerkers en vrijwilligers. En natuurlijk alle coördinatoren die al zoveel jaren heel trouw meewerken.
De Pinksterconferentie is niet meer van Opwekking, maar van Nederland. Door God aan ons allemaal gegeven!”

Uitzegening

Henk Dik zegende Ruben en Mirjam uit met Hebreeën 6 vers 10 (HSV): Want God is niet onrechtvaardig dat Hij uw werk zou vergeten en de liefdevolle inspanning die u Zijn Naam bewezen hebt, doordat u de heiligen gediend hebt en nog dient.
“Tien jaar geleden heeft Ruben deze taak aanvaard, nu mag hij die teruggeven. In de volle verzekering dat God zal voorzien in een opvolger voor Opwekking. En in de volle verzekering dat God zal voorzien in de weg die voor Ruben, Mirjam en hun gezin ligt. We zegenen jullie en zetten jullie vrij van deze verantwoordelijkheid.”

Hierna volgde een zegen en zongen alle aanwezigen in de grote samenkomsttent hen het zegenlied Gebed om zegen toe (Opwekking 710).