Skip to main content
5 juni 2022

Zingen in de microfoon – mét band

“Jullie krijgen een vette knipoog van God!” Sommige bezoekers giebelen als de zanger van het praiseteam de daad bij het woord voegt. Aan de zijkant staat een meisje te dansen. Middenin de zaal poseert een jongen met zijn rug naar het podium, zijn hand omhoog geheven. Want zó wil hij nu op de foto. Het is feest in de Bijzondere Mensen Tent!

Fiene (10), de dochter van Natascha Brouwer (37) is er voor het eerst. Fiene heeft het Syndroom van Down en een ontwikkelingsachterstand waardoor ze als een driejarige functioneert. Ze uit zich vooral met gebarentaal. Natascha: “Fiene vindt het hier geweldig! Dat merk ik door hoe ze op de liedjes reageert, of hoe ze een dansje doet of een nieuw gebaar laat zien dat ze hier heeft geleerd.” Terwijl Natascha dit vertelt, rent Fiene op één van de vrijwilligers af en vliegt haar om de nek.

Passie en enthousiasme

Voor corona nam Natascha Fiene mee naar het volwassenprogramma en soms ging ze met haar zusje mee naar het Kinderprogramma. “Ik wil eigenlijk niet dat Bregje zich daar verantwoordelijk voelt voor haar zus. Bovendien zou Fiene dan naar een groep moeten waar ze met kop en schouders bovenuit steekt. Hier is alles zo mooi afgestemd op Fiene! Ik kan haar met een gerust hart achterlaten en zelf elders gaan genieten. De vaste begeleiders van de Profila Zorggroep doen dit werk met zoveel passie en enthousiasme. Iedereen spreekt eenvoudige taal; ze leggen uit wat er gaat gebeuren met behulp van picto’s. De band speelt op het niveau van de aanwezigen: met een iets trager tempo en ondersteund door gebaren. Er zijn kleine groepjes, waardoor er minder prikkels zijn. En als het toch even teveel wordt, dan is er de snoezelruimte. Ik ben enorm blij dat de Bijzondere Mensen Tent er is en dat Fiene haar eigen programma heeft!”

Ongekende talenten

Op maandag is er nog de Talentenshow. Dan mogen alle bezoekers die dat willen hun eigen kunsten laten zien. Het belooft een fantastisch programma te worden, te zien aan de inschrijvingen. Drummen blijkt mega populair en staat er diverse keren bij. En hoe mooi is het als je tijdens de Talentenshow ook deze droom van je waar kan maken: ‘Zingen in de microfoon – mét band’!

Jouw verhaal

Heb jij tijdens de Pinksterconferentie een bijzondere aanraking van God meegemaakt? We horen graag van je!