Skip to main content
5 juni 2022

“Wij vonden elkaar tussen de frikandellen van de Snacktent”

Eline (26) en Harrald (29) kwamen in 2019 beiden als single naar Opwekking. Dit jaar zijn ze er samen, als getrouwd stel. “Wij ontmoetten elkaar tussen de frikandellen, tijdens ons vrijwilligerswerk in de Snacktent!” Eline: “Voor de Pinksterconferentie van 2019 was ik mezelf en God kwijt. De levensvragen ‘Wie ben ik nou en wie is God?’ hielden me behoorlijk bezig.

Toen ik naar Opwekking ging, had ik het weer aardig op een rijtje, al wist ik wel dat mijn zoektocht naar God nog wel verder zou gaan. Ik had wel ontdekt, ook tijdens een singlesconferentie die zaterdagavond, dat ik ertoe doe; met of zonder relatie en onafhankelijk van wat anderen van mij vinden. Ik zei daarna luid en duidelijk tegen de groep mensen van PKN Waarder met wie ik op Opwekking was: ‘Ik ben er klaar mee: ik blijf single!” Harrald had een soortgelijk verhaal. “Ik was die ochtend naar een seminar over single zijn geweest op Opwekking. Ik vond daar de bevestiging dat het prima was om single te zijn en dat ik ook zonder relatie een leuk leven had. En ook ik was op zoek naar wat God van me verwachtte.”

Ter plekke schreef Eline zich in voor vrijwilligerswerk op zondagmiddag. “Wij doen altijd met de hele groep een aantal uur vrijwilligerswerk. Het werd de Snacktent; dat was het jaar daarvoor ook goed bevallen. De hele groep van mijn gemeente stond in een ander deel van de Snacktent, ik was in een team met onbekenden. Harrald deed de snacks in de bakjes en ik moest ze dan weer doorgeven. We hadden enorm veel lol met elkaar. Ik dacht: wat een leuke knul!” Harrald: “Tja, normaal dof je je op als je uit gaat. Maar hier stonden we met plastic handschoentjes aan, zweet op ons voorhoofd, vet in ons haar en stinkend naar frituurvet!”

Strategisch blijven hangen

Eline was eerder klaar met haar shift dan Harrald. Strategisch bleef ze met een vriendin wat hangen voor de uitgang van de Snacktent. Eline: “Ik dacht: de bal ligt nu bij hem. Als hij niet naar me toekomt, dan laat ik het erbij.” Maar Harrald kwam direct een praatje maken. Samen gingen ze naar de Singin. Eline: “Ik weet nog dat ik naar God uitsprak: Heer, ik weet het niet. Als het bij een gezellige dag blijft, is dat prima. Maar misschien heeft U een andere bedoeling.” Na de Singin klampte een bekende Harrald aan, waarop Eline dacht: ‘ik blijf niet als een hondje achter hem aan lopen.’ Ze zeiden snel gedag zonder nummers uit te wisselen, waar ze beiden achteraf enorm van baalden.

Niets te verliezen

Vervolgens was de kans natuurlijk marginaal klein om elkaar tussen die duizenden mensen op Opwekking ooit weer te zien. Maar blijkbaar was er een bedoeling. Eline: “Toen ik later die zondag bijna het terrein af liep, draaide ik me nog een keer om en…keek recht in het gezicht van Harrald! Ik heb hem direct zijn nummers gevraagd, ik had niets te verliezen.” ’s Avonds was er de volgende aarzeling; moest Eline wachten op initiatief van Harrald? Uiteindelijk appte zij hem, maar reactie bleef uit en de teleurstelling was groot. Totdat de volgende dag bleek dat zijn mobiel gewoon leeg was.

Date op Opwekking

Harrald: “Maandag hadden wij onze eerste date: een dag samen op Opwekking! Onze gesprekken kregen deze dag meer diepgang. Nadat we einde dag afscheid hadden genomen, was er nog zo’n prachtig clichémoment: we liepen weg en exact op hetzelfde moment keken we naar elkaar om.” Om een lang verhaal kort te maken: vorig jaar augustus is het stel getrouwd. “We zien het echt als knipoog uit de hemel hoe God ons bij elkaar heeft gebracht, juist toen we het niet zochten.” Natuurlijk draaien ze dit jaar weer samen een shift bij de Snacktent. “…En we kunnen alle singles op Opwekking aanraden dat ook te doen!”, besluiten ze grinnikend.

Jouw verhaal

Heb jij tijdens de Pinksterconferentie een bijzondere aanraking van God meegemaakt? We horen graag van je!