Skip to main content
3 juni 2022

Met de gemeente op het veld

Al vijftien jaar is ze met veel plezier kwartiermaker voor evangelische gemeente Jozua Dordrecht. Tineke Robbemont (74, Dordrecht): “In 2019 stonden we hier met 73 mensen! Nu zijn het er 43. Er zijn telkens weer nieuwe mensen bij. Het zijn niet alleen leden van Jozua, we nodigen ook anderen uit om gezellig aan te sluiten. Verderop staan er er ook nog zo’n 40 jongeren van onze gemeente.” Een kwartiermaker zorgt dat iedereen keurig z’n plekje krijgt op het veld dat aan een groep is toegewezen.

Warm welkom

Samen met Dirk Jan de Wild (47, Etten-Leur) maakt Tineke er elk jaar aardig wat werk van. Sowieso verwelkomen ze iedereen warm die nieuw aankomt op hun veld. Dirk-Jan steekt de handen uit de mouwen om te helpen met het plaatsen van de tent of caravan, Tineke schenkt een lekker bakkie in. Dirk-Jan: “Dit jaar geven we een geplastificeerde kaart met de foto’s en namen erop van iedereen in ons laantje. En voor ieder apart hebben we achterop de kaart een persoonlijke boodschap gezet.” Glimlachend vult Tineke aan: “Een ander jaar gaven we iedereen een goodiebag, met een gezellig nepbloemetje voor op de campingtafel en een zakje thee, met de oproep om eens gezellig met een ander op ons veld een bakkie te gaan drinken.”

Pannenkoeken op zondag

“Het bindt samen door hier zo met elkaar te staan. We praten met elkaar na over wat we gehoord hebben en wat het ons gedaan heeft. ’s Avonds is het heel gezellig en zit mijn hele voortent vol met mensen”, vertelt Tineke. Dirk Jan vult aan: “Het is zeker niet zo dat de hele groep alles met elkaar doet; ieder gaat z’n eigen gang. Wel hebben we een vaste traditie met elkaar: op zondag om half zes zetten we een lange rij tafels neer en eten we pannenkoeken. Dat is altijd super gezellig!”

Jouw verhaal

Heb jij tijdens de Pinksterconferentie een bijzondere aanraking van God meegemaakt? We horen graag van je!