Skip to main content
3 juni 2022

“Ik ben meegesleept naar Opwekking”

Sebastiaan Kruijs (45) uit Haarlem slentert wat rond op het terrein van Opwekking. Wat brengt hem hier? “Ik ben meegesleept”, zegt hij met een grote grijns. “Ik ben niet zo’n fan van grootscheepse evenementen. Maar ja, mijn zoon is 13 komt hier al van jongs af aan. En ook mijn vrouw komt hier al sinds mensenheugenis. Andere jaren kwam ik wel een dagje, nu ben ik voor het eerst het hele weekend mee. Waarom? Ik zie het eigenlijk vooral als mijn plicht als vader.”

Uit een Boekje

Hij ziet wel dat zo’n evenement als Opwekking vruchtbaar is. “En de boodschap is goed, want die komt tenslotte uit een Boekje”, glimlacht Sebastiaan. “Ik heb in mijn werk achter de schermen al veel te maken met festivals en heb eigenlijk niet zo’n zin om aan de andere kant, in de mensenmassa te zitten. Ik vind het soms ook wat saai, ik houd van stevigere muziek. Het programma van de Jongerentent spreekt mij meer aan.”

Diep geraakt?

Geloof is voor Sebastiaan zijn bron, zijn nulpunt. “Mijn geloof uit zich denk ik vooral in hoe ik met andere mensen omga. Ik werk in een circuit waar bijna niemand gelovig is. Daar reageer ik soms anders dan anderen, met een minder kort lontje bijvoorbeeld – en dat valt soms op.” Wat zegt het thema van deze conferentie hem? “Diep geraakt ben ik nog niet. Ik sta er blanco in. Dus wie weet…”

Foto ter illustratie; de persoon op de foto komt niet voor in het verhaal.

Jouw verhaal

Heb jij tijdens de Pinksterconferentie een bijzondere aanraking van God meegemaakt? We horen graag van je!