Skip to main content
4 juni 2022

De hoop delen die in je is

Arianne (30) uit Sommelsdijk heeft geen spectaculaire verhalen, zegt ze snel. “Ik heb gewoon contact met moslims, in het dagelijkse leven. Sommige mensen hebben hart voor jongeren, een ander voor ouderen en God heeft bewogenheid in mijn hart gelegd voor ‘nieuwe Nederlanders’, mensen uit andere culturen.”

Wonen er dan moslims in Sommelsdijk?? “Jazéker”, bevestigt Arianne met een brede glimlach. “Mijn vraag was in het begin: Hoe kom ik met hen in contact? Je gaat niet zomaar aanbellen en zeggen ‘Hallo, kent u Jezus?’. Maar er zijn meer dan voldoende plekken om moslims te ontmoeten, bijvoorbeeld via taalcafé’s of school. Ik ben nu aangesloten bij een organisatie die zich richt op moslims en het christelijk geloof.”

In de uitvoering gaat het juist om de kleine dingen, vertelt Arianne. “Het begint met vriendelijk aankijken, iemand aanspreken, beschikbaar zijn. Pas vroeg iemand: ‘Waarom doe je dit eigenlijk?’ Dan is er een heel ongedwongen ingang  voor een goed gesprek.” Volgens Arianne gaat het erom vooral dichtbij Jezus te blijven. “Als je leeft vanuit de Bron, dan leidt Hij je wel. Soms ben ik ‘op’ en heb ik het nodig om eerst gevuld te worden om weer outreachend te kunnen zijn. Als mijn emmer leeg is, zou ik daar in kunnen blijven hangen. Maar als ik dicht bij Jezus blijf, dan vult God me weer en kan ik weer uitdelen.”

Arianne: “God vraagt ons in 1 Petrus 3:15 om altijd bereid te zijn de hoop te delen die in ons is. Hij laat het niet van één persoon afhangen; Hij gebruikt een hele ketting van mensen om iemand bij Jezus te brengen. Hoe prachtig is het om mee te maken dat iemand tot geloof komt door dromen die hij kreeg, contact met christenen en door het zien van onze levensstijl. Of hoe een ander God en Jezus vond omdat hij is meegenomen naar een kerk waar Arabische vertaling is en waar mensen als een familie voor hem willen zijn!”

Jouw verhaal

Heb jij tijdens de Pinksterconferentie een bijzondere aanraking van God meegemaakt? We horen graag van je!