Skip to main content
5 juni 2022

De batterij is weer opgeladen

Roy werd op z’n elfde uit huis geplaatst. Na vele jaren met allerlei omzwervingen heeft hij nu een passende, veilige plek bij CHOG, een organisatie in Winschoten die mensen helpt bij meervoudige problematiek. Daar is hij ook tot geloof gekomen. “De batterij is bij Opwekking echt weer opgeladen, voor mij vooral tijdens de opbouwweek.”

Een groep medewerkers, cliënten en ieder die wil aansluiten, zet elk jaar de schouders onder de opbouw van het terrein tijdens de Werkweek. Roy: “We noemen het ook wel de ‘bikkelweek’. Ik heb geholpen met het opbouwen van de tenten, met het sjouwen van vlonders, het neerzetten van stoelen en het plaatsen van hekken.” Tijdens het werk, de lunch en in de avonden komen de goede gesprekken op gang. Roy: “Ik heb een hechtingsstoornis en kamp met hooggevoeligheid. Tijdens de Werkweek merk je heel goed dat je tussen alleen maar christenen zit. Daardoor kan ik hier wél goede gesprekken hebben; het voelt heel comfortabel. Ik vind rust en acceptatie van wie ik ben. En ik kan anderen ook weer helpen, door mijn ervaringen te delen.”

Ook Harm genoot van de Werkweek, al kon hij dit jaar door een blessure helaas niet volop zijn handen uit de mouwen steken. “Ieder jaar laat ik weer een stukje ballast achter op Opwekking. Ik ervaar hier wat ik ook in God vind: dat ik een stuk van mijn oude leven en het oordeel mag loslaten. Geloven is voor mij: meer vrijheid, thuiskomen, één familie zijn. Ik vertrek met een verfrist hart; ik kan er weer tegenaan. Want het is best moeilijk om christen te blijven. Met je verstand weet je hoe het zit, bij Opwekking landt het ook weer meer in je hart.”

Jouw verhaal

Heb jij tijdens de Pinksterconferentie een bijzondere aanraking van God meegemaakt? We horen graag van je!