Skip to main content
22 september 2023

Ruben Flach, algemeen directeur van Stichting Opwekking, kondigt vertrek aan

Ruben Flach, algemeen directeur bij Stichting Opwekking, maakt vandaag zijn vertrek bij Opwekking bekend. Hij blijft nog actief als directeur tot de komende Pinksterconferentie, die wordt gehouden van 17 tot 20 mei 2024. Tijdens deze conferentie neemt Ruben formeel afscheid van Opwekking.

Ruben Flach (55), sinds 2014 werkzaam bij Opwekking, nam tijdens de Pinksterconferentie 2015 het directeursstokje officieel over van Joop Gankema. Onder zijn leiding groeide Opwekking verder in de samenwerking met partners en groeide het bereik van de bediening van Opwekking.

Ook de geestelijke koers van Opwekking werd verder uitgebouwd: het brengen van geestelijke vernieuwing, door mensen te helpen om Jezus te volgen in de kracht van de Heilige Geest. Ruben is verantwoordelijk voor de inhoudelijke lijn van de activiteiten van Opwekking. Zo is hij onder andere de drijvende kracht achter de selectiecommissie voor Opwekkingsmuziek en heeft hij veel aandacht voor innovatie en digitale vernieuwing. Dat werd zichtbaar toen Ruben aan het begin van de coronatijd hardop droomde van de grootste digitale Pinksterconferentie ooit. De digitale Pinksterconferentie kwam tot stand in samenwerking met verschillende christelijke organisaties en kreeg de naam ‘samen kerk, samen sterk’.

Een ander belangrijk speerpunt van Ruben Flach is het thema ‘generaties’. Dat kreeg vorm door de samenwerking tussen de terreinen en pleinen van de Pinksterconferentie. Ook kreeg de Youth.Opwekking band regelmatig een plek op het hoofdpodium, ‘omdat we samen kerk zijn, alle generaties’, zo stelt Ruben.

Ruben Flach blijft nog directeur tot de aankomende Pinksterconferentie in 2024 en blijft tot die tijd volledig verantwoordelijk. Op de achtergrond werkt het bestuur van Opwekking aan de selectieprocedure voor een nieuwe directeur, naast collega-directeur Carlino Bus.

“Met een gemengd gevoel maak ik bekend dat ik ben begonnen aan mijn laatste seizoen bij Opwekking. Een moeilijk besluit want het is een prachtige organisatie, met een prachtig team medewerkers en vrijwilligers die we zeker zullen gaan missen”, zegt Ruben Flach. “God heeft de afgelopen tijd meerdere keren heel duidelijk tot mij en ook tot mijn vrouw gesproken dat mijn seizoen bij Opwekking tot een einde komt. Die woorden zijn vervolgens onafhankelijk van elkaar door andere mensen bevestigd. Ik wil gehoorzaam zijn aan wat God spreekt en luisteren naar Zijn stem. Er is op dit moment ook nog geen andere plek dus de toekomst is volledig open. Ik kijk uit om tot de aankomende Pinksterconferentie samen met operationeel directeur Carlino Bus leiding te geven aan dit prachtige werk. En zie vol verwachting uit wat God daarna gaat doen. Zowel voor Opwekking als voor mij en mijn vrouw.”