Skip to main content
28 januari 2021

Registratie voor Pinkster­conferentie start 1 maart

Vanaf maandag 1 maart gaat de registratie voor de 50ste Pinksterconferentie van start, en kun je je aanmelden om de conferentie mee te beleven. Dat maakte Ruben Flach, directeur van Opwekking, zojuist bekend op Groot Nieuws Radio.

We zijn volop bezig met het uitwerken van een aantal scenario’s. We maken plannen en bereiden ons voor, vanuit het besef dat we in alles van God afhankelijk zijn. De Pinksterconferentie wordt in ieder geval met een breed digitaal programma-aanbod vormgegeven, met live en vooraf opgenomen programma’s voor alle doelgroepen, en seminars en workshops. Een ander scenario is dat er beperkt daggasten aanwezig kunnen zijn op het conferentieterrein – in een openlucht setting. Als dit mogelijk is, is het dagprogramma gericht op volwassenen en gezinnen met kinderen en tieners. Voor het avondprogramma wordt dan gefocust op jongeren. Vanaf 1 maart kun je je aanmelden via www.ikganaaropwekking.nl.

Daarnaast zou het geweldig zijn als er overal in Nederland lokale pinkstervuurtjes ontstaan! We willen kerken en groepen aanmoedigen om tijdens het pinksterweekend met hun kerk aan te haken bij de Pinksterconferentie en hun eigen mini Pinksterconferentie te organiseren. Maar ook als camping, buurt of gezin kun je een lokaal pinkstervuurtje stoken. Daarvoor hebben we een speciaal ‘thuispakket’ ontwikkeld met ideeën en tips om op je eigen plek de conferentie mee te beleven – en aan de mensen om je heen een getuigenis te geven van de hoop die in je leeft. Op zondagmorgen willen we met zoveel mogelijk mensen door het hele land heen (en over de grenzen!) avondmaal vieren. Meer informatie vind je vanaf 1 maart via www.ikganaaropwekking.nl.

De Pinksterconferentie wordt gehouden van zaterdag 22 t/m maandag 24 mei: op Walibi, als online event en – daar verlangen we naar! – lokaal op veel plaatsen in het land. Het thema is: Het komt door ZIJN naam (doorgeschoven van 2020). In de februari-editie van Opwekking Magazine schrijft Ruben Flach meer over thema en achtergronden van de Pinksterconferentie.