Skip to main content
21 oktober 2022

Opwekking een van de koplopers voor toegankelijke evenementen

Een groep van toonaangevende festivals neemt vandaag het voortouw in het toegankelijk maken van de festivalsector. De samenwerking met deze ‘koplopers’ werd vandaag gelanceerd in het bijzijn van voorvechter voor toegankelijkheid en Tweede Kamerlid Lucille Werner.

Ook Opwekking koploper
Ook Opwekking is een van die koplopers. Met onze Pinksterconferentie met zo’n 60 duizend bezoekers willen we uitdrukkelijk een plek zijn waar iedereen welkom is. Want in Gods huisgezin is plaats voor ons allemaal – jong en oud, met of zonder handicap. Inclusief denken en doen zie je onder andere terug in (rolstoel)toegankelijkheid op de terreinen – zoals een eigen kampeerveld, aangepast sanitair en een speciaal rolstoelgedeelte in de programmatenten, de vertolking voor doven en slechthorenden en de Bijzondere Mensen Tent die wordt vormgegeven door de professionals van Profila Zorg. Allemaal redenen voor HandicapNL om ons te vragen in de koplopersgroep mee te draaien.

Samenwerking
Mooi dat we naast grote festivals als Oerol en Amsterdam Open Air beschouwd worden als een organisatie in de evenementensector die vooroploopt op het gebied van toegankelijkheid. Als koplopers gaan we elkaar in online meetings ontmoeten om ervaringen te delen op het gebied van o.a. ticketing, faciliteiten op het terrein, mobiliteit en hospitality en samen (nieuwe) maatregelen en oplossingen in te zetten. Dat alles met als doel binnen drie jaar outdoor-(muziek)festivals in Nederland beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap.