Skip to main content
3 mei 2022

Nieuw in 2022: Daggasten moeten zich registreren!

Kom je dit jaar een dag naar de Pinksterconferentie? Of verblijf je het hele weekend buiten het conferentieterrein en kom je meerdere dagen? Je bent van harte welkom! Maar anders dan andere jaren moet je je vanaf dit jaar als daggast registreren.

Naast de meer dan 20 duizend kampeerders ontvangt de Pinksterconferentie gemiddeld zo’n 30 duizend daggasten. Met soms meer dan 50 duizend conferentiegangers tegelijk op het terrein behoort de Pinksterconferentie inmiddels tot de grootste evenementen van Nederland. Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom veranderen vanaf dit jaar de regels voor toegang van daggasten. We leggen graag uit waarom, en ook hoe het werkt.

Open karakter en veiligheid

De Pinksterconferentie heeft al meer dan 50 jaar een open karakter, waar iedereen welkom is. Ons doel is ook dat iedereen de conferentie kan bezoeken, dat is niet veranderd. Als je de Pinksterconferentie wilt meebeleven zonder op het evenemententerrein te kamperen, ben je van harte welkom als daggast voor een of meer dagen. Vanaf 2022 is registratie noodzakelijk voor alle bezoekers, dus ook daggasten. Dit is nodig vanwege de veiligheid en het grote aantal bezoekers op het terrein. We moeten aan de veiligheidsorganisatie, ook van de overheid, inzicht kunnen geven in het werkelijke aantal mensen op het conferentieterrein. Wellicht ten overvloede willen we vermelden dat deze registratie al eerder gepland stond om te gaan plaatsvinden en dat dit niets te maken heeft met de situatie van de afgelopen jaren, met o.a. de coronacrisis.

Kosten?

Over de kosten van de Pinksterconferentie zijn we altijd heel transparant en ook dat is niet veranderd. We zullen tijdens de Pinksterconferentie weer collectes houden en zijn ook een campagne gestart voor de stijgende kosten vooraf aan de conferentie. Hierover lees je meer op opwekking.nl/steun. Voor het registreren als daggast brengen we alleen de onkosten in rekening. Dit is een bedrag van € 1,75 per persoon, per dag. Een toegangsbewijs, in de vorm van een polsbandje, zal vooraf toegestuurd worden, zodat je snel door kan lopen bij de toegangscontrole. Als je met de auto komt is het, net als voorheen, nodig om een parkeerkaart te kopen. Ook deze kan vooraf besteld en betaald worden.

We merken dat nog niet iedereen weet dat ook daggasten zich dit jaar van tevoren moeten registreren. Daarom:

  • Ben jij van plan om niet het hele weekend te komen of om buiten het terrein te verblijven? Meld je aan!
  • Heb je familie, vrienden, gemeenteleden, buren die van plan zijn om een dagje te komen of die het hele weekend in een huisje of caravan buiten het conferentieterrein verblijven? Geef ze tijdig de tip om zich te registreren! Denk niet dat ze dat vast wel weten.

We zien uit naar een geweldig feest waarin we elkaar en God mogen ontmoeten.

Tot ziens op de Pinksterconferentie!

Aanmelden daggast