Skip to main content
2 februari 2021

Door heel Nederland lokale pinkster­vuurtjes: in de kerk, op de camping en thuis

De voorbereidingen voor de Pinksterconferentie zijn in volle gang: digitaal en op locatie. Omdat we naar verwachting op het Walibi-terrein maar met een beperkt aantal daggasten mogen samenkomen, willen we door het hele land kleine pinkstervuurtjes aansteken.

We geloven dat de Pinksterconferentie een plek, een moment, is waar God mensen ontmoet en aanraakt. En waar Hij mensen aanraakt, begint opwekking, geestelijke vernieuwing, een veranderd leven. Juist in een tijd als deze is het zo belangrijk om met elkaar onze blik op God te richten, Jezus te volgen, en vervuld te zijn èn blijven met de Heilige Geest. Het zou geweldig zijn, en een groot getuigenis van eenheid, als er overal in Nederland lokale pinkstervuurtjes ontstaan! Naast kerken en groepen willen we ook christelijke campings aanmoedigen om tijdens het pinksterweekend hun eigen mini Pinksterconferentie te organiseren.

We ontwikkelen een speciaal ‘thuispakket’ om ideeën en tips aan de hand te doen hoe je samen in de kerk of op de camping de conferentie kunt beleven. De livestreams van Opwekking kunnen het hele Pinksterweekend (zaterdag t/m maandag) als programma aangeboden worden. Ook is het voor kerken en campings mogelijk om ruim op tijd inzage te krijgen in de programmering, zodat die als basis kan dienen voor het weekend of meegenomen kan worden bij eigen plannen. Op zondagochtend willen we met alle gelovigen van alle kerken allemaal tegelijk avondmaal vieren.
We hopen dat kerken, campings en individuele christenen overal in het land enthousiast aanhaken om in hun eigen omgeving het vuur van Pinksteren zichtbaar te maken! Binnenkort vind je op www.lokaalpinkstervuurtje.nl meer informatie over hoe je kunt meedoen.