Skip to main content
15 juni 2022

Dankbaar terugkijken op een gezegende Pinkster­­conferentie

Wat een feest om met duizenden mensen Pinksteren te vieren! En niet alleen in de polder: ook online werd de conferentie meebeleefd, thuis of op lokale Pinkstervuurtjes – zelfs tot in de VS en Brazilië! Heel veel dank aan alle mensen die hard hebben gewerkt om de conferentie mogelijk te maken.

De conferentie in cijfers

Dat we het hebben gemist om bij elkaar te komen de afgelopen twee jaar, was duidelijk. Duizenden mensen kwamen enthousiast richting de polder om de Pinksterconferentie mee te maken:

  • Aantal kampeerders: 19.009
  • Totaal op zondag: 45.197
  • Totaal daggast (hele weekend): 52.585
  • Totaal daggasten + kampeerders hele weekend: 60 à 65 duizend
  • Digitaal: 55 duizend unieke bezoekers, meest bekeken vanuit Nederland, België en Duitsland

Verdrietig maar dankbaar

Helaas eindigde de Pinksterconferentie met een verdrietige noot. Reinder, een conferentiebezoeker die enige dagen vermist was, is levenloos aangetroffen. Voor familie en vrienden een groot verdriet. Maar ook voor ons als Opwekking een schok. Ondanks dit verdrietige bericht zijn we dankbaar voor alles wat God in ons midden heeft gedaan. De verhalen en getuigenissen van mensen die diep zijn aangeraakt stromen binnen. Mensen die een keuze hebben gemaakt om Jezus te volgen, genezen zijn, of vervuld zijn met Gods Geest. Heb jij iets bijzonders meegemaakt tijdens het weekend? Dan horen we graag van je. Stuur je verhaal naar info@opwekking.nl.

Wat een wonder

We zijn er stil van: de collecte-opbrengst van 1 miljoen. Het organiseren van de conferentie is een stap in geloof, en wat is het dan bijzonder als het collectedoel is gehaald! Dat geeft ons ook vertrouwen dat God zal voorzien in de resterende financiën die nodig zijn om de conferentie te bekostigen. Ook de zendingscollecte op maandagmorgen was hartverwarmend: een bedrag van maar liefst 126 duizend euro. Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen willen we van harte bedanken. Met jouw gift heb je de Pinksterconferentie mogelijk gemaakt en zendelingen dichtbij en ver weg gezegend!

Nog even nagenieten van de Pinksterconferentie? Dat kan! Je kunt foto’s bekijken, verhalen en getuigenissen lezen, en samenkomsten en seminars terugkijken. Dat laatste is mogelijk tot 1 september; Vrienden van Opwekking kunnen ook daarna de programma’s nog terugkijken.

Even nagenieten Deel je verhaal