Skip to main content
9 mei 2022

Vertaling voor anders­taligen en vertolking voor doven

De Pinksterconferentie is een plek voor iedereen. En om de conferentie voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken, worden de samen­komsten vertaald in het Engels, Russisch (o.a. voor Oekraïense vluchtelingen) en in het Farsi. Voor doven en slechthorenden zijn er tolken Nederlandse gebarentaal en schrijftolken aanwezig.

Simultaanvertaling

Speciaal voor anderstaligen die de Pinkster­conferentie willen meebeleven, zijn de samen­komsten beschikbaar in het Engels, Russisch,Spaans en in het Farsi. Om gebruik te maken van deze gratis service kun je voorafgaand aan de samenkomst een headset afhalen bij het infopunt. Let op! Om de headset te kunnen lenen moet je je legitimatiebewijs afgeven, bij inlevering van de set ontvang je deze weer terug. De Engelse, Russische en Spaanse vertaling wordt vanuit Opwekking verzorgd door een team van vrijwilligers; de vertaling naar het Farsi door 222 ministries.

Tolken gebarentaal en schrijftolken

Dienst grote samenkomsttent

Tijdens de dienst in de grote samenkomsttent is er een speciaal vak voor dove en slechthorende mensen. Op die plekken heb je goed zicht op de gebarentolk. Ook kan je daar een tablet halen waarop je liveondertiteling kan lezen van wat er wordt gezegd tijdens de dienst. Een andere mogelijkheid is om de QR-code die in de tent hangt met je telefoon te scannen; dan verschijnt de tekst op je telefoon. Dit wordt verzorgd door schrijftolken die op spreeksnelheid typen wat er wordt gezegd. De tablet kun je meenemen naar je eigen plek.

Aanmelden gebarentolk of schrijftolk

Wil je gebruikmaken van de gebarentolk of schrijftolk? Of wil je voor een ander programmaonderdeel een tolk inzetten? Stuur dan voor Hemelvaartsdag (18 mei) een mailtje naar dovennaaropwekking@gmail.com.

Livestream liveondertiteling

Kun je de conferentie niet bezoeken maar wil je graag op afstand de diensten in de grote samenkomsttent volgen door middel van liveondertiteling? Mail ook dan voor 18 mei naar dovennaaropwekking@gmail.com.

Een mooie Pinksterconferentie gewenst!